Da li vam je semeni volumen normalan?

Da li ste ikada proveravali količinu semene tečnosti...

Muškarci se obično fokusiraju na veličinu i efikasnost svog polnog organa, ali veoma mali broj muškaraca vodi računa o semenoj tečnosti koja je možda i mnogo bitnija. Semena tečnost je genetski materijal koji mora biti zdravi i kvalitetan ako želite da imate decu, a semeni volumen može biti prvi pokazatelj da nešto nije u redu sa vama i sa vašim organizmom.

Semeni volumen je količina semene tečnosti koja se izbaci pri jednoj ejakulaciji. Problem nastaje kada je semeni volumen mali,odnosno kada je količina semene tečnosti mala koja izlazi posle ejakulacije. Muškarci koji imaju ovaj problem toga obično nisu ni svesni,a mogu da budu u ozbiljnim problemima.

Doktori kažu da je minimum količine semene tečnosti koju morate imati pri ejakulaciji 1/3 kašike za šećer. Sve ispod toga je alarmantno stanje koje uakzuje da se sa vašim telom dešava nešto što ne bi trebalo.

Manjak semene tečnosti takođe može ukazivati i  na različite bolesti, a najčešće je dijabetes bolest koja dovodi do ovog problema. Dakle, s vremena na vreme proverite vaš semeni volumen i posetite urologa ako primetite da nešto nije u redu.

Foto:Men's Health

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group