Crvena Zvezda upisala prvu pobedu!

Košarkaši Crvene Zvezde pobedom su startovali na otvaranju Evrolige...

Nakon nešto slabijeg otvaranja utakmice, crveno beli su uspeli da „stegnu“ odbranu i da zabeleže važnu pobedu pred nastavak takmičenja. Veoma važna pobeda za početak, nad francuskim timom koji je još posle žreba označen kao jedan od protivkandidata za plasman u Top 16 fazu Evrolige. Nema sumnje da veliki izazovi tek očekuju Zvezdu, mada je mnogo lakše kada se skine teret prve utakmice sa leđa. Po izuzetno hladnom vremenu, brojna publika je imala prilike da na momente uživa u atraktivnoj igri i izuzetno čvrstoj odbrani košarkaša Crvene Zvezde.

Crvena zvezda Telekom - Strazbur 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11).

U sledećem kolu nas očekuje prava poslastica, jer crveno beli idu na noge kraljevskom klubu, zvaničnom šampionu Evrope! Neće biti svejedno ni Real Madridu, kada se pred meč drugog kola, idućeg četvrtka, bude pripremao uz snimak utakmice iz Kombank arene, u kojoj su crveno-beli pred 14.338 ljudi agresivnom odbranom "ugušili" vicešampiona Francuske. Jednostavno, momci iz Strazbura nisu imali šanse kada Zvezda igra svoju igru.

Dosta izgubljenih lopti i nervozna igra na početku, donela je nešto ružniju igru na startu utakmice. naime, Strazbur je izgubio čak 25 lopti, od toga su 10 ukrali igrači Zvezde i uglavnom materijalizovali napor lakim poenima, uz atraktivna zakucavanja.

Maik Cirbes do sredine drugog perioda je postigao 14 od svojih 18 poena, Luka Mitrović svih 13 u drugom poluvremenu, a pratili su ih Stefan Jović sa 12 i Rajan Tompson sa 11 poena.

Veliki dobitak za crveno bele predstavlja pružanje šanse svojim mladim igračima, usled manje raspoloženih igrača. Ovo je i velika pobeda šefa stručnog štaba Dejana Radonjića, koji je u ranoj fazi utakmice, pomalo neočekivano, dao šansu Marku Guduriću (MVP U-20 Eurobasketa), a ovaj sa Cirbesom i Jovićem uneo energiju koja je nedostajala startnoj postavi i postarao se da vođstvo Strazbura od 8:15 iz 8. minuta, uz seriju trojki Rodriga Boboe, bude "istopljeno" već do kraja prve četvrtine.

Kako je vreme odmicalo, Zvezda je igrala sve sigurnije, povećavala prednost, krajem prvog poluvremena imala "plus 14" - 43:29. Na momente to je izgledalo zaista odlično, mada je evidentno da je pred Zvezdom i dalje dug period uigravanja.

U trećoj četvrtini je došlo do zastoja u napadu, crveno-beli su išli u korak sa Strazburom po pitanju izgubljenih lopti, ali su Cirbes i Jović "krađama" sebi otvorili kontre, probudili navijače i sa problematičnih 49:42 povisili na 53:42.

Bez sumnje, najbolja partija crveno-belih ove sezone, bez obzira na kvalitet i renome protivnika. Pokazali su da imaju "višu" brzinu za Evroligu, ali dolaze sve teži ispiti i nema sumnje da će biti potrebne još kvalitetnije partije.

Dobra strana teškog rasporeda - Radonjićevi puleni moći će da igraju bez psihološkog opterećenja, jer će svaka pobeda u naredna četiri kola biti podvig i ogroman kapital (Real, Himki i Bajern u gostima, Fenerbahče kod kuće)!

Ostaje nam da verujemo u izabranike Dejana Radonjića da će uspeti da obezbede deovoljan broj pobeda, kako bi se plasirali u Top16 fazu Evrolige. Sa ovakvom igrom, to nije nemoguće...

Foto: MN Press, StarSport

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group