Jaka Blažič više nije član crveno belih

Jaka Blažić više nije član kluba sa Malog Kalemegdana...

Kao što se prethodnih dana i najavljivalo, slovenački internacionalac je sporazumno raskinuo ugovor sa crveno belima i pojačao je špansku ekipu Laboral Kuća. U redove španskog prvoligaša će Slovenac preći bez obeštećenja, kako je došlo do sporazumnog raskida ugovora. Jednostavno došlo je do obostranog zasićenja, jer klub je morao da potraži nova rešenja na njegovoj poziciji a i Jaka je osećao da ne može da odgovori izazovima, kao što je to radio u prethodne dve sezone. Ipak, pronašao je klub koji će sledeće sezone igrati prestižnu Evroligu, gde će imati novu šansu za dokazivanje. Odlične igre na Evropskom prvenstvu, u dresu Slovenije, nisu ostale nezapažene skautima.

Nema sumnje da će jedan od ljubimaca navijača mnogo nedostajati klubu u nastojanju da odbrani 3 trofeja i načini korak više u Evropi. Srčani borac, uvek je ostavljao srce na terenu, čak i često grešio u nameri da klub trgne kada mu je loše išlo. Navijači mu posebno pamte dobre partije protiv najvećeg rivala, kada je ostavljao srce na terenu. Jaka nije bio vodeći igrač kluba ali je njegov doprinos bio često znatno veći nego što to statistika pokazuje. Iz kluba su odlučili da šansu pruže igračima iz sopstvenog pogona, pre svega Guduriću, koji se pokazao kao jedan od najboljih igrača, nedavno završenog šampionata Evrope za igrače do 20 godina.

Iz kluba sa Malog Kalemegdana poručuju da je Jaka zauvek deo kluba i da su mu vrata uvek otvorena.  "Rastajemo se u prijteljskim odnosima, a nikada neću zaboraviti velike utakmice koje sam odigrao u crveno-belom dresu, navijače koji su me prihvatili kao malo koga i naravno sve trofeje koje sam osvojio sa Crvenom Zvezdom", poručio je slovenački reprezentativac. Ostaje blagi utisak da je veliki borac mogao da pruži znatno više u crveno belom dresu.

Odluku je srpski šampion objavio i na svom zvaničnom sajtu, gde se zahvalio slovenačkom reprezentativcu na svemu što je učinio za klub i poželeo mu sreću u nastavku karijere. Podsetimo, u aktuelnom prelaznom roku, Crvena Zvezda je već angažovala rajana Tompsona na poziciji beka, a nema sumnje da će biti mesta i za mladog Marka Gudurića.

Ljubimac Zvezdinih navijača zahvalan je svima na podršci tokom protekle dve godine, što je objavio i na svom profilu, na društvenim mrežama.

"Hvala mojoj Zvezdi na dve predivne godine koje sam proveo i klubu i Beogradu. Rastajemo se u prijteljskim odnosima, a nikada neću zaboraviti velike utakmice koje sam odigrao ucrveno-belom dresu, navijače koji su me prihvatili kao malo koga i naravno sve trofeje koje sam osvojio sa Crvenom zvezdom. Momcima želim mnogo sreće, a ja se okrećem novim izazovima u karijeri", poručio je Jaka Blažič.

Blažić je na Mali Kalemegdan stigao na jesen 2013. godine i sa Crvenom zvezdom učestvovao u osvajnju šamionskih trofeja u Jadranskoj ligi i Superligi Srbije, odnosno dva pehara u Kupu Radivoja Koraća.

Kakvo je vaše mišljenje o potezu Zvezdine uprave, da li su doneli ispravnu odluku?

Izvor: YouTube

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group