Partizan dobio rivale u Ligi evrope


Fudbaleri beogradskog Partizana, saznali su danas imena svojih rivala u grupnoj fazi Lige Evrope...

Posle loše odigranog dvomeča sa beloruskim BATE Borisovim i još jedna sezone bez najelitnijeg fudbalskog takmičenja, crno beli će morati da se zadovolje drugim po jačini takmičenjem.  Liga Evrope, po oceni brojnih stručnjaka, je ove sezone izuzetno jaka, sa brojnim atraktivnim protivnicima i potencijalno velikim utakmicama. Svakako, biće prilike za uživanje za publiku na stadionu Partizana. Iako protivnici, na pravi pogled, nisu naročito atraktivni, izvučeni protivnici Partizana već godinama beleže odlične rezultate i igre u Evropi. Voljom žreba, Partizan će igrati u grupi sa španskim Atletikom (Bilbao), AZ Alkmarom i Augsburgom.

Na startu grupne faze Lige Evrope, Partizan će biti domaćin u Humskoj holandskom AZ Alkmaru, koji je u poslednje clan velike četvorke holanskog fudbala, uz Ajaks, PSV i Fejnord. Partizan će takmičenja početi pred svojim navijačima 17. septembra protiv holandskog AZ Alkmara. Lepa prilika da se sa pobedom otvori evropska odiseja kluba, imajući u vidu da Partizan tradicionalno dobro igra protiv klubova iz Holandije.

Zanimljivo, taj evropski duel dolazi samo pet dana posle "večitog derbija" protiv Crvene zvezde i utakmice na stadionu “Rajko Mitić”. Ostatak žreba je formiran na sledeći način:

U 2. kolu, 1. oktobra, Partizan će biti gost bundseligašu Augsburgu.

U 3. kolu, 22. oktobra, Partizan dočekuje Atletik Bilbao.

U 4. kolu, 5. novembra, crno-beli odlaze u Bilbao.

U 5. kolu, 26. novembra, Partizan gostuje Alkmaru.

U poslednjem, 6. kolu, 10. decembra, Partizan će biti domaćin Augsburgu iz Nemačke.

U poslednjih 10 sezona, Partizan je sedam puta učestvovao u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja (Liga šampiona ili Liga Evrope). Time je svakako najuspešniji klub sa ovih prostora.

Trener Partizana, Zoran Milinković, nakon žreba je kratko izjavio: "Radujemo se što smo za izvukli tri protivnika iz tri različite fudbalske škole i tri različita stila igranja, što nam svima garantuje atraktivan fudbal. Dobili smo ekipe sa kojima može da se igra i takmiči, a verujemo i u pozitivan ishod. Ne zaboravimo da je Partizan u kvalifikacijama već ostvario neke pobede, a tome ćemo težiti i u utakmicama koje slede, bez obzira na ime protivnika, naravno, uz napadačku i atraktivnu igru. Svaka utakmica u Evropi za nas predstavlja radost, pošto svako ko se bavi fudbalom oseća ih kao veliku čast i živi za njih. Mi smo mlada ekipa, u smislu da smo kratko zajedno, ali sa izraženim timskim duhom i željom za pobedama, a kroz utakmice zajedno rastemo i stasavaćemo iz dana u dan u pravu ekipu".

Trener AZ Alkmara, Jon van den Brom, povodom žreba je istakao: "Sve su ovo dobri timovi. Jako je lepo što ćemo imati priliku da igramo protiv Atletik Bilbaa, Augsburga, i Partizana. Unapred se radujem tim utakmicama. Imamo šansu, ali biće to težak posao. Što se tiče snage naših rivala, podsetio bih da je Bilbao nedavno razbio Barselonu 4:0, što dovoljno govori o kvaklitetu Atletika. Augsburg je stabilan Bundseligaš. Na prvi pogled, reklo bi se da je Partizan najlakši protivnik, ali ne treba potcenjivati klub iz Srbije, niti srpsku ligu. Tamo ume da bude 'vruće'".

Trener fudbalera Augsburga Markus Vajncajrl rekao je da je zadovoljan žrebom za grupnu fazu Lige Evropa i da njegova ekipa može da iznenadi protivnike.

"Zadovoljni smo protivnicima. Dobili smo tri atraktivne ekipe i sigurno će to biti tri lepa putovanja za naše navijače. Želimo da igrao kao u Bundes ligi. U šest utakmica u Ligi Evrope možemo da steknemo veliko iskustvo i napravimo iznenađenje ili dva", rekao je Vajcajrl za klupski sajt.

Upitan koliko poznaje Partizan, odgovorio je:

"Igrao sam protiv Zvezde 1991. Znam koliko su navijači u Beogradu vatreni i emotivni. Imamo u klubu trenera golmana Miletića. On je doduše iz Hrvatske, ali često ide u Beograd da gleda utakmice. Znamo otprilike šta nas čeka. Snimaćemo Partizan narednih dana i pripremićemo utakmicu kako treba. Dueli sa Partizanom su svakako veliki izazov ali i veliko uzbuđenje za sve nas u klubu".

Ostaje da se vidi da li će Partizan uspeti da “prezimi” u Evropi i ostvari značajniji uspeh.

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group