Vožnja - Automobili

Kinezi napravili najjeftiniji električni automobil na svetu

U pitanju je Baojun E100 koji neverovatno podseća na Smart vozilo...

Kinezi su nacija koja je postala poznata po svojim jeftinim kopijama. Kineske kompanije uspešno kopširaju popularne mobilne telefone, kompjuterkse uređaje i komonente, a naravno i automobile. Iako se kvalitet kineskih proizvoda uvek dovodi u pitanje, nekim ljudima se sviđa da za nov auotmobil odvoje male količine novca.

Novi u nizu kineskih automobila je Baojun E100 koji je očigledno kopija novog Smart for two vozila. Ovo je električno vozilo koje emituje 0% štetnih gasova i košta samo 5326 dolara.

Na prvi pogled autoomobil izgleda prilično dobro i ima futuristički izgled koji zaista privlači pažnju. Sličnosti sa Smart auotmobilom se vide, ali postoji dosta razlika koje će ipak učiniti da se osećate kao da vozite drugi automobil.

Električni motor je manji, ali proizvodi dovoljno konja, pa se maksimlano možete voziti brzinom od 110 km/h. Jedini problem je što se puni duži vremenski period i baterija će biti potpuno napunjena posle 7,5 sati. Sa napunjenom baterijom možete preći 155 km, što i nije tako sjajno, ali je zadovoljavajuće za one koji žive u gradovima i koji dnevno prelaze manje razdaljine. Naravno, ovaj auotmobil je savršen kada su u pitanju parking i gradske gužve.

Ovaj automobil je za sada dostupan samo u Kini, ali priznajemo da imamo veliku želju da testiramo ovaj automobil i da ga uporedimo sa skupljim i originalim verzijama.

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group