Vožnja - Automobili

Mercedes-AMG GT 63 S oborio rekord Panamere

U Avgustu, Porsche Panamera obišao je rekordni krug na stazi Nurburgring, ali taj rekord je sada oborio GT 63 S model...

Prema Mercedesu, rekord je oborio razvojni inženjer Dejmian Šafert koji je objavio „zvanično merenje“ vremena od 7: 23,009 i 7: 27,800 minuta. Oba merenja su brža od Panamera Turbo modela, što znači da je GT 63 S 4MATIC + „vratio krunu u ovoj klasi nakon samo tri meseca“.

Mercedes je dalje rekao da je automobil bio "potpuno standardan", ali dobro opremljen za taj zadatak, jer ima dvostruki turbo 4.0-litarski V8 motor koji ispumpava 630 ks i 900 Nm obrtnog momenta. Spojen sa devetostepenim menjačem i sistemom pogona na sva četiri točka, automobil može da ubrza od 0-100 km / h za 3,2 sekunde pre nego što postigne maksimalnu brzinu od 315 km / h.

Pored svemogućeg motora, rekordni automobil bio je opremljen gumama Michelin Pilot Sport Cup2 i aerodinamičkim paketom.

Nakon rekordnog kruga, Šafert je rekao: „Iako pratim GT 63 kroz njegov razvoj već nekoliko godina, uvek je impresivno videti uspehe koje smo uspeli da postignemo sa ovim ekskluzivnim vozilom.“ Dodao je da model ima dvostruku ličnost jer je udoban i opremljen inteligentnim sigurnosnim funkcijama, ali takođe nudi „izuzetno visok nivo dinamike vožnje i preciznosti“.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group