Zbog čega automobile treba da punite do vrha

Gorivo postaje sve skuplje, pa je pun rezervoar postao neostvariva želja mnogih...

Kada ste poslednji put napunili automobil do vrha. Sigurni smo da niste skoro, jer gorivo postaje sve skuplje, a plate ne rastu tako brzo, pa nam se više isplati da gorivo sipamo češće, a po manje. Međutim, to može dovesti do pojedinh problema sa određenim vozilima.

U gorivu se nalaze sitne čestice koje eliminušu određeni filteri. Ali, što je goriva u rezervoaru  manje, veća je verovatnoća da će te čestice biti usisane u dovodni sistem goriva koji gorivo šalje u motor. Te čestice mogu napraviti začepljenja koja dovode do kvarova i skupocenih popravki, pa zato mehaničari savetuju da se makar jednom u pola godine rezervoar mora napuniti do samog vrha.

Na ovaj način, čestice se bolje razlažu, bolje eliminušu iz sistema, i automobil ima manji rizik da se začepi. Takođe, nikada nemojte voziti automobil na rezervi, jer se tada dešava da auto povuče“mulj“ odnosno talog prljavšitne sa dna rezervoara, što dovodi do velikih začepljenja i prestanka rada motora.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group