Vožnja - Motori

Čudovište na 4 točka !!!

Pre nekoliko godina, Lazareth je predstavio četvorotočkaški motocikl pod nazivom LM 847 – jedinstveno vozilo koje je pokretao ogromnan V8 motor iz Maseratija, koji je mogao da isporuči 470 konjskih snaga!

Inovativni francuski proizvođač motocikala sada je odlučio da nas ponovo šokira i to motorom zvanim LM 410.

Poput svog većeg brata, novi Lazareth LM 410 dolazi sa četiri točka, dva prednja i dva zadnja, što je prilično čudna konfiguracija za motocikl. Zbog ovog dizajna motor poseduje vrlo mišićav i agresivan izgled, a dobar deo toga je što može da stoji uspravno, čak i kada je nepomičan. Dakle, kada ovaj motor vozite i kada stanete, ne morate da spuštate nogu što je genijalno.

Najvažnija promena, pored prefinjenog novog izgleda motora, jeste da LM 410 ne pokreće V8 motor iz sportskog automobila, već umesto toga koristi visoko okretni četvorocilindrični motor od 998 kubika koji je preuzet iz Yamahe R1. Ovaj agregat stvara 200 KS, pa pretpostavimo da su ove brojke iste za Lazaretov najnoviji motocikl.

Ako pažljivo pogledate videćete da nema ekrana i da je sedište smešteno prema repu bicikla, na mestu na kojem obično vidite sekundarno sedište na standardnom sportskom motoru, pa smo prilično sigurni da LM 410 neće biti previše ugodan za vožnju.

Lazareth je najavio da će sagraditi samo 10 primera ove zveri, a svaki LM 410 dolaziće sa cenom od 100.000 dolara, tako da sumnjamo da ćete biti jedan od srećnika koji će se voziti ovim motorom kući.

Foto:Luxatic

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group