Vožnja - Motori

Fenomenalni Art Deco BMW motor

Ovakve kreacije su razlog zbog kojih smo ludi za dvotočkašima...

Davne 1934. godine, BMW je stvorio jednokratan radikalni koncept motocikla nazvan R7. Izgrađen tokom umetničkog pokreta Art Deco, odlikuje se vrlo jedinstvenim dizajnom koji je nadahnuo R17 i R5 modele. Međutim, BMW R7 nikada nije ušao u proizvodnju.

Umesto toga, on je demontiran  i smešten u kutiju neposredno pred Drugi svetski rat. Dragulj je ostao skriven preko 70 godina, da bi ponovo bio otkriven 2005. godine. Koncept iz 1934. godine je u potpunosti obnovljen i nalazi se na izložbi u muzeju proizvođača automobila u Minhenu.

Na Međunarodnom sajmu motocikala 2018. godine u Njujorku, NMoto kompanija predstavila je ponovo R7 koncept koji je nazvan "Nostalgija" i koji je kreiran u nekoliko kopija.

„Klijent koji je kupio jedan od naših motora Nostalgija vratio se mesec dana kasnije i pitao nas da li možemo da napravimo nešto posebno, što niko drugi ne bi mogao da ima“, kaže Alek Niznik, generalni direktor i osnivač NMoto-a. "U početku je želeo ploče od titanijuma, ali rekao sam mu da je sa ovim materijalom teško raditi. Tada je predložio platinu sa ukrasom od ružičastog zlata. ", dodao je Niznik.  

NMoto je sarađivao sa motocikala i inženjerom Kristijanom Travertom, koji je poznat po stvaranju I2K motocikla koji pokreće motor helikoptera. Travert je preuzeo izazov i stvorio ovaj fenomenalni BMW R7 85th Anniversary Limited Edition model. Ograničen na samo 10 jedinica, ovaj motor je jedinstven u svakom smislu te reči i nudi uživanje koje se teško rečima može opisati.

Ovo je verovatno jedan od najlepših motora koji smo ikada videli, a kada budete videli galeriju, sigurni smo da ćete i vi tako misliti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group