Zašto vežbanje i pravilna ishrana ponekad nemaju učinka

Da li ste se ikada susreli sa sledećom situacijom: hranite se zdravo, vodite računa o svemu što unosite u svoje telo, vežbate i pratite svoj fitnes plan, ali pomaka nema. Verovali ili ne, čak i onda kada radite sve kako treba, vaše telo i dalje može imati svoje planove, koji se kose sa vašim.

Kada je telo izloženo stresu, ono dobija svoj um i radi ono što hoće. Bilo da se borite sa napornim danima ili kolegama na poslu, imate problema kod kuće ili u ljubavnom životu, činjenica je da je stres poguban po sve sisteme u našem telu, zahvaljujući hormonu kortizolu, pogubnom po vaše mišiće.

Fizički stres nije loša stvar, u određenoj meri – svaki put kada trenirate, vaše telo je pod stresom, koji sami sebi i voljno pravite, ali ponekad, vežbanje ne može neutralisati sve negativne aspekte drugih vrsta stresa, posebno ukoliko je u pitanju dugotrajna, intenzivna izloženost. To može dovesti do problema sa vašim zdravljem i fizičkim izgledom.

Ukoliko osećate da ste pod stresom, važno je da ne prestanete sa svojim treninzima. Možete ih prilagoditi tako što ćete pronaći ventil koji vas najbolje opušta, ali takođe morate sebi dati vremena da se oporavite, opustite i predahnete. Važno je samo da ne odustajete!

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group