10 namirnica koje izazivaju rak

Više slika

Više slika

Pazite šta jedete...

Zbog velikog broja hemikalija koje se ubrizgavaju u namirnice koje jedemo, hrana postaje kancerogena i vrlo nezdrava. Ipak, veliki broj ljudi zanemaruje ove činjenice i još uvek u svoj organizam unosi nezdrave namirnice koje ozbiljno mogu da ugroze život.

Zbog nedavnog objavljivanja da je prerađeno meso kancerogeno, odlučili smo da vam predstavimo 10 namirnica koje takođe izazivaju rak.

10.  Diet proizvodi

Iako su proizvedeni sa svrhom da sadrže malo šećera i tako budu zdraviji, istina je daleko drugačija. Dijetalni proizvodi u sebi sadrže veliku količinu veštačkih zaslađivača koji uopšte nisu zdravi i mogu mnogo više da naude nego da pomognu.

09. Gajeni losos

Nemojte nas shvatiti pogrešno, losos je vrlo zdrava i korisna riba, ali samo kada je odgajana na pravilan način. Divlji losos daleko je zdraviji od lososa koji se uzgaja u ribarnicama. Oni se takođe hrane sa opasnim materijama zbog kojih postaju veći i puniji nezdravih masti koje mogu da naškode organizmu.

08. Krofne

Govorimo o kupovnim krofnama, a ne o krofnicama koje vaša baka pravi. Pojedine kupovne krofne spremaju se na vrlo visokim temperaturama što dovodi do stvarnja akrilamida i drugih kancerogenih materija koje se mogu pronaći u cigaretama i plastici.

07. Konzervirani paradajz

Konzervirani paradajz sadrži večliki broj aditiva koji produžuju rok trajanja ovoj namirnici. Mešutim, ovi aditivi nisu nimalo zdravi i dokazano imaju kancerogena dejstva koja vam ozbiljno mogu narušiti zravlje. Naravno, paradajz sos se ne koristi u svakodnevnoj upotrebi, ali ako ga koristite svaki dan, onda ga pravite od hvalitetnih sastojaka.

06. Prerađeno meso

Skorašnja vest o kancerogenom mesu nas je sve iznenadila. Pošto se i u meso stavljaju različiti aditivi koji produžuju rok trajanja i poboljšavaju ukus, ova hrana postaje mnogo lošija i može da vam ugrozi zdravlje. Čak je i naša draga slanina proglašena za meso koje izaziva rak.

05. Kokice iz mikrotalasne

Iako se kokcice smatraju za zdravu grickalicu, to se može reći samo za obične kokice. Kokice iz mikrotalasne su prepune hemikalija koje nisu korisne po vaš organizam.

04. „Prljavo“ voće i povrće

Danas retko ko gaji voće i povrće bez upotrebe mnogobrojnih pesticida. Zbog toga je vrlo važno da ove namirnice budu dobro orpane ili još bolje, oljuštene. Pesticidi ubijaju insekte, pa zamislite šta mogu uraditi od vašeg organizma.

03. Čips

Ovo je verovatno najpopularnija grickalica širom sveta.  Ipak, mnogobrojne studije su pokazale da čips izaziva prekomerno gojenje i da prouzrukuje dijabetes. Takođe, različliti aditivi i pojačivači ukusa su kancerogeni, pa je i dobijanje raka jedan od rizika.

02. Gazirana pića

Slična priča kao i sa dijetalnim proizvodima. Gazirana pića u sebi sadrže ogromne količine nezdravih veštačkih zaslađivača, pa su veoma štetna po naš organizma. Dijabetes je takođe velika opasnost ako pijete gazirane sokove svaki dan.

1. GMO

GMO hrana je definitivno najopasnija po nas. Sve je više proizvođača koji se okređu genetski modifikovanoj hrani koja ni malo nije zdrava. Istraživanja su pokazala da u većini slučajeva, veliko konzumiranje GMO proizvoda izaziva rak.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group