Evo zbog čega morate jesti kiseli kupus

Zima u Srbiji ne bi mogla da se zamisli bez kiselog kupusa...

Kiseli kupus je naše tradicionalno jelo koje se korsiti za pripremanje mnogobrojnih jela i koje svake godine ponosno kiselimo na našim terasama i u našim podrumima.Osim što je ukusan, kiseo kupus je i neverovatno koristan, pa ćemo vam sada objasniti zbog čega je važno da ga jedete.

1. Prepun je vitaminima

Kiseli kupus sadrži skoro sve vitamine koji su neophodni za zdravlje: B1, B2, B3, B6, K, U, i vitamin A. Ovi vitamini omogućavaju da vaše telo bude zdravo i da vaš imuni sistem bude izuzetno jak, što će vam pružiti odličnu zaštitu tokom zimskih dana Kada vladaju sezone gripa i prehlade.

2. Poboljšava varenje

Kiseli kupus pobojlšava rad vašeg stomaka i pozitivno utiče na stomačnu mikrofloru. Mlečna kiselina koja se u njemu nalazi bori se protiv opasnih bakterija koje se akumuliraju u stomaku, kao i protiv opasne Ešerihije Coli.

3. Ubrzava mršavljenje

Kupus sam po sebi nema mnogo kalorija, što ga čini odličnim dijetalnim prozivodom. Zbog zvog slanog i jakog ukusa, on će vas zasititi i pružiti vam lep i sit osećaj, a pritom, neće opteretiti vaše telo kalorijama i nepotrebnim mastima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group