Fitnes stručnjak uspeo da izgubi kilograme iako je jeo samo picu mesec dana

Jedan čovek izgubio je preko tri kilograma uprkos tome što je jeo ekvivalent od deset parčadi pice svakoga dana tokom jednog meseca i sada je u dosta boljoj fizičkoj formi nego onda kada je startovao svoju dijetu...

Lični trener, tridesetčetvorogodišnji Rajan Merser, jeo je picu za doručak, ručak i večeru, uspevajući da izgubi neverovatnih tri ipo kilograma tokom tridesetodnevnog izazova. On je odlučio da krene ovim putem kako bi pokazao na koji način kalorično deficitne dijete omogućuju ljudima da izgube kilažu bez restrikcija po pitanju njihove omiljene hrane.

Rajan, koji stiže iz Bangora pažljivo je isplanirao svoju dijetu i kreirao je samo od pice, istovremeno održavajući svoj svakodnevni trenažni režim. Kako je fitnes stručnjak izjavio: „Januar je težak mesec za ljude kada se radi o fitnes ciljevima. Želeo sam da istaknem ne samo gubitak masnoća u odnosu na unos ili izbacivanje kalorija, već i to da se u ovom procesu ne radi o odricanju od vaše omiljene hrane, takođe“.

„Nije potrebno da se odreknemo svojih omiljenih jela kako bismo dostigli željene rezultate, pored toga, želeo sam da ohrabrim brojne ljude da pripremaju svoje obroke.“ Rajanova svakodnevna dijeta predstavlja fleksibilan pristup ishrani, sa zdravim unosom proteina i sedam do deset porcija voća i povrća svakodnevno. Međutim, tokom ovog izazova, Rajan nije jeo ništa drugo osim pice.

Kako je fitnes trener dodao: „Konzumirao sam picu za doručak, ručak i večeru svakoga dana. Jeo sam dve pita pice i jednu veću picu baziranu na testu, što je u proseku oko deset parčadi dnevno. Pored toga, ostavljao sam prostora za grickalice“.

Pica je među omiljenim Rajanovim stavkama kada je reč o hrani, ali zbog svog zauzetog rasporeda, on je često veoma teško stizao da ih priprema sam za sebe: "Najteži deo čitave dijete bila je njena proporcija", izjavio je trener. "Pica je jedno od mojih omiljenih jela, stoga sam uživao u njoj čitavog meseca, ali sam ipak želeo da napravim što više različitih pica kako bih sebi takoreći dodao raznovsnost tokom izhrane".

Pošto je sve svoje obroke pripremao samostalno, Rajan je trošio ispod deset funti dnevno na hranu: „Lično spremam sve kod kuće. Prosečni dnevni troškovi iznosili su oko šest funti za dve pita pice, jednu picu baziranu na testu i tri dodatne salate. Pored toga, trošio sam oko dve do tri funte na grickalice“.

Krajem ovog jednomesečnog izazova, Rajan je doterao svoju liniju, što je iznenadilo brojne njegove pratioce onlajn: „Ovo je je bila pažljivo isplanirana strategija. Dizajnirao sam sistem i on je uspeo da me dovede do cilja. Dnevni unos kalorija između 1.800 do 2.000 od ponedeljka do petka, sa 2.700 tokom subote i nedelje, sa proteinskim ciljem od oko 140 grama dnevno, svakodnevnim unosom voća i povrća, sa sedam porcija dnevno minumum“.

Rajan ovakvu dijetu preporučuje samo ljudima kojima se slaže uz životni stil, naglašavajući da su svi ljudi različiti. Njegov snimak ima preko dva miliona pregleda i imao je snažne reakcije korisnika na mreži. Kako je trener zaključio: „Verujem da je snimak istakao konfuziju među masama kada se radi o gubitku kilaže i masnoća. Imao sam neke negativne, pojedine veoma smešne i naravno poneke veoma pozitivne komentare. Jedna stvar koja nam je svima zajednička jeste da moramo jesti kako bismo preživeli, tako da danas svako ima mišljenje kada se radi o ishrani“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group