Ljute papričice smanjuju rizik od srčanog udara za 40%

Najnovija naučna studija ukazala je na zdravstvene benefite ljutih paprika...

Ljute papričice kod nekih ljudi izazivaju zadovoljstvo, dok su kod drugih simbol za mučenje i bol. Ipak, ljuto se od davnina konzumira i oduvek se pričalo kako je ljuta hrana dobra za kardiovaskularni sistem i za srce.

Sada je taj mit potvrđen jer su istraživanja koja su vršena u Italiji pokazala da će vaše srce biti bezbednije, ako jedete ljute paprike 4 puta nedeljno. U paprikama se nalazi jedinjenje po imenu kapsaicin, koje deluje kao antioksidant, ali i koje čisti krvne sudove od masnih naslaga. Zbog toga je ljuta hrana neverovatno dobra, jer deluje kao otpučivač vašeg srca i krvnog sistema.

Ljute papričice pokazale su se neverovatno korisnim ne samo u karidovaskularnom polju, već i u mršavljenju, jer postiču metabolizam i pomažu pri gubljenju kilograma.

Ipak, doktori savetuju da se ljute paprike ne konzumiraju baš svakodnevno, jer ljutina može dovesti do problema sa želudcem. Zato je je najbolje da 4 puta nedeljno jedete ljute paprike, jer ćete tako stvoriti savršeni ljuti balans u vašem telu.

Dakle, ako niste neki ljubitelj ljute hrane, onda vam savetujemo da to polako postanete, jer će to prijati vašem telu, a takođe će učiniti da vam hrana bude zanimljivija i ukusnija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group