Najlakši način da napravite ukusna rebarca

Svi vole lepa uskuna i slasna rebarca koja se lepe za prste i koja zadovoljavaju sva naša čula...

Iako se ukusna rebarca najčešće jedu u restoranima, mi ćemo vam objasniti i pokazati kako da ih sami napravite i kako da oduševite vaše prijatelje i porodicu fenomenlanim i ukusnim obrokom.

Rebarca stavite u pleh i dobro ih osušite ubrusom ili salvetama, kako ona ne bi sadržala višak vlage.Zatim oštrim nožem skinite višak masti koji se nalazi oko rebaraca, jer će ta mast zagoreti i pokvariti ukus rebarcima dok se budu pekla.

Sledeća stvar i možda najbitnija jeste sos. Rebarca nisu ništa bez dobrog roštilj sosa, a mi ćemo vam objasniti kako da ga napravite. U jedan dublji tiganj stavite gusti kečap(2 šolje), smeđi šećer(1/2 šolje), melasu(1/4 šolje), jabukovo sirće (1/2 šolje),vorčester sos (1 kašika), so (1 kašika),biber (2 kašike) i alevu papriku (2 kašike). Sve umutite i zagrejte na srednjoj vatri oko 15 minuta dok se svi sastojci ne sjedine.

Sledeća stvar na koju morate dobro obratiti pažnju jesu sami začini koji idu na meso. Tu možete koristiti sve što želite i šta vam prija, ali mi ćemo vam dati jednu preporuku.

U jedan sud sipajte smeđi šećer(1/2 šolje), so (3 kašike), biber (2 kašike), kumin (1 kašika), crni luk u prahu (1 kašika), aleva paprika (1 kašika), kajen (1 kašika), senf (2 kašike) i beli luk u prahu(1 kašika).

Sve dobro promešajte, a zatim vaša rebarca dobro istrjaljte sa ovom smesom i pustite ih da malo ostoje kako bi meso upilo sve arome.

Zatim pripremljeno meso umotajte u tri velika parčeta folije i ubacite u već zagrejanu rernu. Rernu zagrejte na 150 stepeni, a zatim ubacite meso. Meso ćete u rerni peći 2.5 do 3 sata, a na svaka pola sata meso okrećite sa sve folijom.

Posle pećenja, meso izvadite iz folije i pustite da malo odstoji, a zatim čitavo meso premažite sosom i ponovo vratite u rernu. Pecite 5 minuta, a zatim meso okrenite i pecite još 5 minuta i vaša rebra će biti gotova.

Foto: Homesick Texan

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group