Pasta Alfredo - sjajan KARANTIN obrok

Alfredo pasta će vam omogućiti da se osećate kao da ste u fenomenalnom italijanskom restoranu...

Ako ste zbog karantina izgubili ideje šta da jedete i ako ne znate šta više da spremate vama i vašoj porodici, onda vam ovaj recept sigurno može pomoći. Reč je o fenomenalnoj i kremastoj Alfredo pasti koja će vam zadovoljiti sva čula i koja će vam stvoriti utisak kao da jedete u fensi italijanskom restoranu.

Ako želite da spremite ovo jelo, od sastojaka će vam trebati:

  • pileće belo meso
  • pasta po vašoj želji
  • pečurke
  • jedan crni luk
  • 3 čena luka
  • malo peršuna
  • puter
  • maslinovo ulje
  • pavlaka, krem za kuvanje
  • začini po želji

Skuvajte vašu pastu, a zatim je odložite sa strane, dok ne spremite vaš prelepi Alferdo sos. U vrućem tiganju ispržite belo meso, a zatim ga izvadite i u istom tiganju propržite beli i crni luk. Dodajte luk kako biste pojačali ukus, a zatim dodajte iseckane pečurke. Kada pečurke dobiju zlatnu boju, dodajte veću količinu pavlake ili krema za kuvanje, a zatim sve promešajte i pustite da višahk vode ispari i da se sos, zgusne. Ponovo vratite piletinu, dodajte začine i sitno iseckan peršun i sve lepo promešajte i sjedinite. Na kraju u isti tiganj dodajte kuvanu pastu i sve poslednji put pomešajte i vaša pasta će biti spremna. 

Foto:HungryForever

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group