Alfredo pasta će vam omogućiti da se osećate kao da ste u fenomenalnom italijanskom restoranu...
Ako ste zbog karantina izgubili ideje šta da jedete i ako ne znate šta više da spremate vama i vašoj porodici, onda vam ovaj recept sigurno može pomoći. Reč je o fenomenalnoj i kremastoj Alfredo pasti koja će vam zadovoljiti sva čula i koja će vam stvoriti utisak kao da jedete u fensi italijanskom restoranu.
Ako želite da spremite ovo jelo, od sastojaka će vam trebati:
- pileće belo meso
- pasta po vašoj želji
- pečurke
- jedan crni luk
- 3 čena luka
- malo peršuna
- puter
- maslinovo ulje
- pavlaka, krem za kuvanje
- začini po želji
Skuvajte vašu pastu, a zatim je odložite sa strane, dok ne spremite vaš prelepi Alferdo sos. U vrućem tiganju ispržite belo meso, a zatim ga izvadite i u istom tiganju propržite beli i crni luk. Dodajte luk kako biste pojačali ukus, a zatim dodajte iseckane pečurke. Kada pečurke dobiju zlatnu boju, dodajte veću količinu pavlake ili krema za kuvanje, a zatim sve promešajte i pustite da višahk vode ispari i da se sos, zgusne. Ponovo vratite piletinu, dodajte začine i sitno iseckan peršun i sve lepo promešajte i sjedinite. Na kraju u isti tiganj dodajte kuvanu pastu i sve poslednji put pomešajte i vaša pasta će biti spremna.
Foto:HungryForever
V.P.