Pivo je dobro za vaš mozak

Više slika

Više slika

Najnovija istraživanja su pokazala da umerena količina piva štiti od Alchajmerove bolesti...

Pre nego što počnemo da izlažemo naučne činjenice, morate imate jednu stvar na umu. To što pivo ima zdravstevene koristi ne znači da sada imate izgovor koji će vam omogućiti da popijete po gajbu svaki dan. Prekomerno ispijanje piva vam neće doneti toliko korisnih stvari, već će vam stvoriti više problema. Ovde se govori o umerenoj količini piva, koja je zbog svog sastava korisna za vaš mozak.

Finski naučnici su izvršili ispitivanje koje je testiralo 125 muškaraca. Zahvaljujući ovom istraživanju, naučnici su došli do zanimlljivih , ali i zapanjujućih rezultata koji će se ticati muškaraca koji konzumiraju pivo. Dakle, oni koji unose umerenu količinu piva pokazali su znatnu otpornost na simtome Alchajmerove bolesti, što je neverovatno.

Sledeća stvar koju naučnici žele da otkriju je pitanje koje će interesovati sve muškarce, a ono glasi – koliko piva treba popiti?

Ako pivo pijete u velikim količinama, to će se loše odraziti po vaš organizam i to je naučno dokazano, ali gde je ta savršena granica. Kolika je količina piva koju bi trebalo da popijemo i koja je najzdravija i najkorisnija količina za naše telo i um? Finski naučnici se nadaju da će uskoro naći odgovor na ovo pitanje, a u međuvremenu vi se trudite da popijete po koje pivce, ali da se na tom jednom i zaustavite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group