Šta sve Japanci stavljaju u usta!?

Više slika

Više slika

Navikli smo se da nas Japanci s vremena na vreme iznenade, ali ovo zaista nismo mogli da „svarimo“...

Ovaj put govorimo o „čudnoj“ hrani koju Japanci s uživanjem konzumiranju. Blaga reč za ova jela je „odvratno“. Iako nećemo pričati o ukusu, jer mnogi tvrde da su ova jela ukusna, ova jela moramo okarakterisati kao neka od najodvratnijih koje smo u životu videli.

Pogledajte o čemu je reč.

5. Shirako – Riblja sperma

Sama pomisao na riblju spermu koju neko stalvja u usta nas tera na povraćanje. Ipak, izgleda da su Japanci imuni na ovo, jer ovo jelo smatraju specijalitetom. U prevodu ovo jelo znači mala deca, što u neku ruku i jeste istina. Jelo je vrlo lagano i ima mekanu teksturu. Iako svi kažu da je ovo jelo preukusno, mi se ne bismo usudili da ovo probamo.

4. Inago no Tsukudani – Skakavci

Još jedno vrlo neobično jelo koje nam nude Japanci jeste Inago no Tsukudani. Ovo jelo napravljeno je od kuvanih skakavaca koji su pripremljeni za posebnim začinima i sosom. Ovo jelo je takođe prilično odvratno, jer bukvalno jedete velike skakavce u komadu.

3. Natto

Nato je jelo koje se pravi od fermentisane soje. Iako ne izgleda kao prethodna jela, ima veoma jak miris koji se mnogima ne sviđa. Međutim, ljudi koji mogu da zanemare ovaj miris (smrad) kažu da je ovo jelo zapravo vrlo ukusno.

2. Basashi – sirovo konjsko meso

Ako ste mislili da Japanci jedu samo živu ribu, onda ste se prevarili. Sirovo konjsko meso je vrlo popularno u Japanu i oni ovo jelo porede za sušijem, a vidimo i zašto. Kažu da je vrlo ukusno, ali mi bismo takođe i ovo jelo izbegli.

1. Tabiji - živa hobotnica

Ovo mesto je definitivno zasluženo na prvom mestu ove liste, a videćete i zašto. Pored toga što vole sirovu ribu, Japanci vole da pojedu živu životinju kako bi se uverili da je sveža. Ova sudbina je zadeisla i ovu hobotnicu koja se jasno pomera pre nego što je pojedena. Pored toga što je odvratno, ovo jelo je vrlo opasno, jer živa hobornica može da se zaglavi u grlu i tako dovede do gušenja.

POGLEDAJTE KLIP!!!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group