Šta vaš način ishrane govori o vama

Da li ste primetili kako se način ishrane razlikuje od toga da li je muškarac ili devojka u pitanju?

Žene su u velikom broju slučajeva vaspitavane da budu krhke i ljupke princeze koje treba da ostave prijatan utisak na sve oko sebe, dok su muškarci odgajani da budu nepokolebljivi i neustrašivi hrabri ratnici. Pomislićete da je ovo svojstveno ponašanju nekih nerazvijenih civilizacija, ali kako istraživanja pokazuju, više od 80% porodica na svetu funkcioniše po ovom principu i svoje stavove prenosi na buduća pokolenja.

Klasičan primer koji će vam pokazati razliku u ponašanju žena i muškaraca jeste način njihove ishrane, u ovom slučaju kada su u javnosti. Žena kada se nađe u društvu muškaraca svim silama se trudi da ostavi utisak „ptičice“ koja će samo kljucnuti po koje zrnce, tvrdeći pri tom da nije gladna, iako se lavež njenih creva čuje kilometrima.

S druge strane, muškarci se u društvu žena ponašaju kao „gladne životinje“ koje gutaju bez žvakanja sve što im padne pod ruku. Zanimljiva je činjenica da žene u ženskom društvu sasvim normalno jedu, kao i kad su same, dok u muškom imaju potrebu da o sebi stvore neku nestvarnu sliku. Muškarci se, nasuprot njih, trude da ženama dokažu „od čega su napravljeni“ proždirući sve pred sobom, što nikada neće uraditi kada su u isključivo muškom društvu.

Radi se naime o tome da se muškarci žele pohvaliti svojom veštinom i činjenicom da su zdravi, snažni i jaki, dok žene žele da ih isti dožive kao krhke princeze koje žive od ljubavi. Svesna ili nesvesna potreba za promenom ponašanja za stolom kada je prisutan suprotno pol, vrlo je problematična jer ponekad zaista ide u krajnost i stvara nerealnu sliku koju je kasnije teško ispraviti.

Koliko gladovanje i pretvaranje da su site nije zdravo, toliko ni prežderavanje u cilju ostavljanja dobrog utiska nikako ne može da bude dobro. Ljudi bi trebali zadržati svoje navike kada je ishrana u pitanju, nezavisno od toga sa kim su u društvu, jer isključivo od stabilnog načina ishrane zavisi zdravlje pojedinca.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group