Zašto muškarci treba da piju kafu

Ako volite kafu, ovaj tekst će vam se svideti...

Svi treba da piju kafu. Istraživanja su pokazala da je kafa koristan napitak i da bi svi trebalo da popiju barem jednu šoljicu na dan. Naravno, nekontrolisano ispijanje kafe u velikim količinama ne može biti dobro, pa ako ste jedan od onih koji na svakih par sati popije po šolju kafe, onda hitno promenite svoju lošu naviku.

Istraživači sa Harvard univerziteta su došli do zaključka da muškarci koji piju samo jednu šoljicu kafe svaki dan imaju 8% manje šanse da dobiju dijabetes. Druga studija je pokazala muškarci koji piju jednu do dve šoljice na dan imaju 26% manje šanse da dobiju kamen u bubrezima ili neko drugo bubrežno oboljenje.

Na univerzitetu za rak na Havajima, istraživači su takođe uradili nekoliko testova vezanih za kafu i došli do vrlo zanimljivih rezultata. Njihovi rezultati su pokazali da muškarci koji piju 2 do 3 kafe na dan imaju 36 % manje šanse da dobiju rak jetre.

Finci su takođe testirali zdravstvne efekte kafe. Oni su otkrili da muškarci koji piju više kafe imaju manje šanse da upadnu u depresiju. Oni su bili daleko pozitivniji i srećniji.

Dakle, ako volite kafu i uživate u njoj, samo nastavite, ali zapamtite, 2 do 3 šoljice na dan su dovoljne, sve preko toga može prouzrokovati kontra efekat i oštetiti vaše zdravlje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group