Zbog čega treba piti kafu bez šećera

Više slika

Više slika

Ništa nije tako dobro kao prva jutarnja kafa...

Već neko vreme znamo za sve prednosti i mane kofeina, ali postoje neke manje poznate činjenice koje dodatno utiču na pozitivnu stranu šoljice kafe.

Zato pogledajte sledećih pet razloga zašto bi trebalo da pijete samo crnu kafu bez šećera.

1. Crna kafa je nabolja za vas

Kafa je bogata antioksidantima koji su spas u borbi protiv raka. Ona poboljšava vaše kognitivne funkcije, raspoloženje i pamćenje. Takođe može pomoći da se smanjite rizik od dijabetesa tipa 2, Alchajmera i Parkinsonove bolesti. Ali kada dodate mleko i šećer, kalorije i masti se povećavaju, stvarajući piće koja nije toliko zdravo. Zato je crna kafa zdraviji izbor, bez obzira kako gledate na to.

2. Jednostavno se priprema

Možete piti crnu kafu u bilo kom trenutku i na svakom mestu, i možete da je pripremite za nekoliko sekundi. Ukoliko vam nije potrebno mleko i šećer, možete nositi sa sobom kafu i spremiti je u svakom trenutku. Nemojte zaboraviti činjenicu da ćete u međuvremenu takođe spasiti nešto novca, jer ćete odbaciti preostale sastojke.

3. Bolje ide sa hranom

Ako pijete kafu zaslađenu sa bilo kojom vrstom deserta, nećete biti u mogućnosti da uživate u punom ukusu slatkiša zbog šećera koje unosite u telo. Ali, gorka crna kafa, u kombinaciji sa slatkom tortom, uzajamna je ravnoteža i stvara savršen Jin i Jang ukusa.

4. Zadržavate autentični ukus kafe

Postoje stotine vrsta kafe, svaki sa svojim prepoznatljivim ukusom. Vaš zadatak je da pronađete svoj omiljeni ukus koji nećete morati da "unapredite" pratećom opremom, jer na taj način ne uživate u pravom ukusu kafe. Razmislite da li želite kafu zbog ukusa, ili volite mleko i šećer, a jedva da okusite kafu?

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group