Hideo Kodžima može napustiti Sony i preći u Xbox

Nove glasine su se pojavile sugerišući da će gigant video igara Hideo Kodžima najverovatnije potpisati ugovor sa kompanijom Microsoft i Xbox, razdvajajući se na taj način od dugogodišnjeg partnera, brenda Sony...

Ovi izveštaji originalno stižu iz izvora koji su razgovarali sa japanskim medijima, otkrivajući pritom da Kodžima trenutno učestvuje u pregovorima sa kompanijom Microsoft kako bi osigurao ekskluzivnost. Iako ovaj poslovni potez još uvek nije finalizovan, domaćin podkasta The XboxEra, Nik Bejker, tvrdi da je Kodžima zainteresovan za nastavak parnerstva sa brendovima Sony i PlayStation, posebno zbog sledećeg Death Stranding naslova, ali zbog pomešanih kritika i klimave prodaje ove igre, Sony je odlučio da krene drugačijim putem, što je konačno dovelo do toga da diveloper pokuca na vrata Xbox-a.

Bejker je nastavio potrvđujući da Kojima Productions i Google takođe poseduju određene pregovore radi kreiranja odeređenih projekata za Stadia platformu, što je tvrdnja podržana različitim izveštajima dobijenim ranije ove godine. Međutim, ovaj poslovni potez nikada nije urodio plodom, najverovatnije zbog lične promene pravca kompanije Google sa njenom konzolom.

Dodatno, pregovori između Xbox i Kodžime ostaju glasine za sada, tako da svi koji se nadaju saradnji između dve kompanije, trebalo bi definitivno da sačekaju bar još nekoliko svežih informacija koje će uskoro sitći.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group