Policajci jurili Pokemone umesto da spreče pljačku

Dva policijska službenika u Los Anđelesu dobila su otkaz nakon što su uhvaćena u Pokémon Go akciji umesto da se odazovu na prijavu pljačke dobijenu od strane dispečera...

Pokémon Go je igra u kojoj su brojni zaludni ljudi lutali i tumarali svetom, napuštajući svoje živote i jurcajući jaja oko blokova svojih zgrada, fabričkih krugova ili kancelarija, a kako deluje, čak ni američki najbolji ne mogu da odole ovoj zarazi. U petak, sedmog januara, donešena je odluka da se iz Policijskog odeljenja Los Anđelesa otpuste policajci Luis Lozano i Erik Miček, a nju je potvrdio i Kalifornijski apelacioni sud.

Dva policajca su izletela iz svoje jedinice priznajući da su ignorisali poziv da se odazovu na pljačku u toku, zbog čega su bili optuženi po brojnim tačkama kršenja službenog položaja. Međutim, oni su konstantno ignorisali da su igrali popularnu igru augmentovane realnosti na svojim mobilnim telefonima. Ova dva policijska službenika možda jesu imala Togetika i Snorlaksa u svojim vrećama, ali nisu uspela da privedu osumnjičene koji su u blizini radili svoj posao.

Sudeći prema sudskim dokumentima, njihov patrolni supervizor, narednik Hoze Gomez, pokušavao je da stupi u kontakt sa ovim parom, ali nije imao nikakvog uspeha, preneo je Independent. Kada su se konačno odazvali na poziv, oni su tvrdili kako nisu bili u mogućnosti da čuju radio zbog toga što su se nalazili u veoma glasnoj zoni, prepunoj gužve i saobraćaja. Al ne lezi vraže, video sa patrolnih kola otkriva da su Starski i Hač ipak odlučili da se malo aktivno poigraju sa Pokemonima i namerno ne prihvate poziv svog nadređenog.

Narednih dvadeset minuta kamera DICVS – digitalni video sistem u kolima – uhvatio je dva lovca na male debele crtane likove kako razgovaraju o svojoj opsesiji i voze se na različite lokacije na kojima se ovi virtuelni likovi pojavljuju na mapama njihovih pametnih telefona. Kako spisi dalje navode, policajac Mičel je upozorio Lozana da je Snorlaks upravo iskočio i da je vreme da ga uhapse.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group