Stiven King otkriva horor film koji ni on nije mogao pogledati do kraja

"Kao najgora noćna mora koju ste ikada imali."

Iako je poznat kao jedan od najboljih pisaca horora i natprirodne fikcije širom sveta, Stiven King je priznao poraz kada je reč o gledanju jednog posebnog horora do kraja. Možda se i dalje snalazi bolje od mnogih - ali, morali smo da se zapitamo - koji film je mogao da savlada takozvanog 'Kralja Horora'?

King se pojavio u emisiji "History of Horror" koju vodi Ilaj Rut, glumac iz filma "Cabin Fever". Otkrio je da je postoji jedan film koji je prvi put odlučio da gleda dok je bio u bolnici i "nadrogiran", što je verovatno najgori trenutak za gledanje horora, ako nas pitate. Ipak, Kingov sin je doneo film u obliku VHS kasete i ubedio ga da se smiri i da mu pruži šansu.

Međutim, film se pokazao previše zastrašujućim, a King je bio primoran da ga "isključi" već "na pola puta", rekavši svom sinu da je "previše jezivo". Ali koji horor je čak i 'Kralja Horora' naterao da prizna poraz? Horor je objavljen 1999. godine. Iako film možda ima samo skromnu ocenu publike na Rotten Tomatoes od 57 posto, horor koji je uplašio Kinga nije nijedan drugi do "The Blair Witch Project".

Američki natprirodni horor iz 1999. godine, koji su napisali, režirali i montirali Danijel Mirik i Eduardo Sančez, priča priču o grupi troje mladih studenata filmske režije koji putuju u selo u Merilendu kako bi napravili dokumentarac o mitološkoj Veštici iz Blera. Međutim, njihovo nevino istraživanje i intervjuisanje lokalaca poprima mračan obrt kada uđu u šumu i počnu da čuju čudne zvuke.

Iako je dobio ocenu publike od samo 57 posto, sa 86 posto na Rotten Tomatoes, ništa od toga nije važno kada je ostavio Kinga toliko prestravljenim da je morao da ga isključi na pola puta. Tako progonjen prvim delom filma, King je čak pisao o tome u izdanju svoje knjige "Danse Macabre" iz 2010. godine.

King je rekao: "Jedna stvar u vezi sa 'Blair Witch': prokleta stvar izgleda stvarno. Još jedna stvar u vezi sa 'Blair Witch': prokleta stvar se oseća stvarno. I zato što to jeste, kao najgora noćna mora koju ste ikada imali, ona iz koje ste se probudili zadihani i plačući od olakšanja jer ste mislili da ste živi sahranjeni, a ispostavilo se da je mačka skočila na vaš krevet i zaspala vam na grudima."

Dakle, upozoreni ste od samog Kralja Horora... gledajte ako se usudite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group