Našao se pred sudom zbog toga što se nije pojavio na prvom sastanku

Jedna ozlojeđena žena iz Mičigena tuži muškarca koji ju je ispalio na prvom sastanku za deset hiljada dolara...

Kašante H. Šort, podnela je tužbu protiv svog nesuđenog kavaljera Ričarda Džordana u kojoj tvrdi da joj je svojim nepojavljivanjem na sastanku izazvao duševnu bol, jer je njihovo viđanje bilo zakazano na rođendan njene pokojne majke.

Međutim, na virtuelnom sudskom saslušanju putem Zoom platforme, sudija Herman Marbl izjavio je da je Šortova podnela tužbu pogrešnom sudu i da bi trebalo da se obrati okružnom. Sudija je potom krenuo sa ispitivanjem optuženog, Ričarda Džordana, koji je u ovom slučaju zastupao samog sebe.

Džordan je izjavio sudiji: „Da budem iskren sa vama gospodine, smatrao sam da će ovo biti odbačeno. Imali smo zakazan jedan sastanak i ništa više posle toga i sada sam tužen za 10.000 dolara. Mislim da ovo neće ići dalje i sve mi deluje kao traćenje vašeg vremena."

Šortova je zatim urlala: „Ukoliko on odgovori i njegov odgovor predstavlja laž, onda je to krivokletstvo, a moji dokumenti mogu dokazati da je on lagao“. Kao odgovor na ovo sudija je izjavio: "Ne, ne, ne... Da li vi uopšte razumete šta je krivokletstvo?“. Žena je na ovo besno odgovorila sa: „Molim vas da ne vređate moju inteligenciju. Nemojte to raditi. Kao da ja ne razumem šta ’krivokletstvo’ znači“.

Sudija se potom mogao čuti kako govori ženi da ućuti jer on govori najmanje dva puta tokom ročišta. „U krajnjem slučaju, vi ste rekli da se ovde radi o kriminalnom prestupu, tako da ću vas poslati okružnom sudu. Da li smo završili ovde? Da li smo završili ovde? Da li smo završili ovde“, moguće je čuti besnog sudiju.

Sudija Marbel je zatim mutirao Zoom poziv i prebacio čitav slučaj Sedmom okružnom sudu. Kako sudski izveštaji navode, Šortova poseduje dugu istoriju podnošenja tužbi. 2020. godine ona je tužila Policijsko odeljenje Flinta za 300 miliona dolara, podnoseći takođe tužbu i protiv AT&T multinacionlne telekomunikacione kompanije, ali su ovi slučaji ubrzo odbačeni.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group