Pilot odbio da nastavi let jer se njegova smena završila

Nje potrebno ni naglašavati koliko mrzimo da radimo prekovremeno, ali u pojedinim slučajevima, veoma je važno kompletirati radne zadatke, nevezano sa smenskim i vremenskim radom...

Ovo je posebno tačno ukoliko se naš posao zasniva na bezbednosti ljudi i uslužnim delatnostima transporta istih. Nedavno je jedan pilot paksitanske aviokompanije odbio da završi putovanje zbog toga što se njegova smena okončala i nakon što je izvršio prinudno sletanje.

Sudeći prema Gulf News mreži, avion Pakistan International Airlines, nacionalnog avioprevoznika ove zemlje, imao je zakazano poletanje iz Rijada u Saudijskoj Arabiji, kako bi se uputio ka Islamabadu, glavnom gradu Pakistana. Tokom putovanja, avion PK-9754 morao je izvršiti prinudno sletanje u Damamu, Saudijskoj Arabiji, zbog loših vremenskih uslova. Kada je došlo vreme da ponovo poleti, pilot je odbio da to učini, izjavljujući da je njegova vremenska obaveza po pitanju posla završena.

Kada su putnici čuli ovu vest, svi do jednog su potpuno pobesneli i odbili su da napuste avion iz protesta. Kada se situacija gotovo potpuno otrgla kontroli, vlasti su morale da zovu obezbeđenje aerodroma u pomoć da bi se situacija održala pod kontrolom. Hotelski aranžmani kreirani su kako bi putnici mogli da se sklone sa aerodroma i odmore.

Reagujući na ove događaje, zvaničnici PIA kompanije izjavili su da je zbog bezbednosti letelice i putnika, veoma važno da piloti dobro odmore. Čovek za odnose sa javnošću pakistanske avio kompanije izjavio je za The Express Tribune: „Neophodno je da se piloti propisno odmore pre samo gleta radi opšte bezbednosti, tako da je učinjeno sve kako bi se to obezbedilo“.

Portparol je takođe uveravao sve putnike da će oni istoga dana leteti i sleteti u jedanaest uveče u Islamabad.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group