Vladimir Putin ocrnio zapadnjačku kulturu inkluzivnosti

Sverastuća kampanja zapada da se svetu nametne ukidanje rodno zasnovanog jezika prkosi razumu i podriva ljudsku prirodu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, dodajući da deca ne bi smela da budu učena kako biološki pol ne postoji...

"Rasprava vezana za prava muškaraca i žena pretvorila se u totalnu fantazmologiju u brojnim zemljama zapadne hemisfere", izjavio je Putin tokom svog govora novinarima i visokim zvaničnicima u konferencijskom klubu Valdai, u Sočiju. "Oni koji rizikuju da izjave kako muškarci i žene i dalje postoje, a ovo je upravo biološka činjenica, doslovno bivaju prognani."

Ruski predsednik naveo je nekoliko primera, kao što je idiotsko zabranjivanje reči majka i otac, koje su zamenjene roditeljem jedan i roditeljem dva, kao i ukidanje fraze majčino mleko i njeno menjanje sa ljudskim mlekom, kako ljudi koji nisu sigurni u svoj pol ne bi bili uvređeni.

"Ovo nije ništa novo", nastavio je Vladimir Putin. "Dvadesetih godina prošlog veka, sovjetski kulturni ratnici izmislili su takozvani novozbor, verujući da će se na ovaj način stvoriti novi osećaj svesti i redefinisati ljudske vrednosti."

"Sve to je užasavajuće samo po sebi, a da i ne spominjemo monstruoznosti kao što je učenje dece da od malih nogu misle kako dečak bez problema može postati devojčica i obrnuto. Zapravo, oni ih uče da postoje navodni izbori koji su navodno dostupni svima, uklanjajući roditelje iz jednačine i primoravajući decu da donose odluke koje mogu potpuno uništiti njihove živote. Ovo se graniči sa zločinom protiv čovečnosti, pod zastavom 'progresa'."

Tokom 2019. godine Putin je insistirao da Rusija zadržava veoma opušten pristup prema LGBT zajednici, izjavljujući: "Mi nismo protiv njih, ali svakako moramo omogućiti deci da odrastu i odluče kasnije šta žele da budu. Ostavite decu na miru".

Rusija je izglasala zakon tokom 2013. godine, koji zabranjuje promociju netradicionalnih seksualnih vrednosti među maloletnicima, kao deo programa dizajniranog za zaštitu porodičnih vrednosti. Uprkos tome što je kritikovan u to vreme od strane brojnih grupa za ljudska prava, Putin tvrdi da je ovaj zakon veoma važan zbog zaštite dece. "Mene ne zanimaju seksualne orijentacije bilo koje osobe i lično poznajem ljude koji su homoseksualci. Mi smo u prijateljskim odnosima i ne posedujem bilo kakve predrasude prema njima", izjavio je tada Putin.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group