Da li biste prihvatili da ChatGPT kontroliše vaš računar?

Veštačka inteligencija će uraditi ono što vam treba, uvek uspešno i neverovatnom brzinom. Ali da li joj verujete?

Prema The Information, časopisu specijalizovanom za tehnološku industriju, OpenAI (iz ChatGPT-a) razvija softver koji će omogućiti da daljinski kontroliše vaš računar, omogućavajući vam da rešavate različite složene zadatke uz pomoć veštačke inteligencije.

Sem Altman, osnivač kompanije, želeo bi da ChatGPT pretvori u „super-inteligentnog ličnog asistenta“ kao što je Siri, ali na bolji način.

Veštačka inteligencija na vašem računaru

OpenAI ne samo da gradi „agenta” za daljinsko upravljanje računarom, već i alat za pregledanje veba koji će za vas moći da zakaže letove, prikupi podatke o kompanijama i druge složene zadatke, koji su izvan mogućnosti ChatGPT-a.

„Na kraju, samo ćete pitati računar šta vam je potrebno i on će obaviti sav taj posao za vas“, rekao je Altman. „U oblasti veštačke inteligencije često govorimo o ovim sposobnostima kao o ’agentima‘. Koristi će biti ogromne“, rekao je on.

Sve će biti mnogo brže i mnogo zgodnije, ali zauzvrat ćete morati da izgubite kontrolu nad svojim računarom (više nego sada).

Da li ste spremni na taj korak?

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group