Kako odabrati pametni telefon za sebe: Pet funkcija na koje bi trebalo da obratite pažnju

Kada razmišljamo o kupovini novog pametnog telefona, često smo u nedoumici hoće li on ispunjavati sve potrebe našeg životnog stila, a istovremeno imati razumnu cenu.

Bez obzira da li ćete ga koristiti za zabavu ili posao, postoje funkcije koje bi trebalo da  razmotrite i na osnovu njih donesete odluku.

Brzina i kapacitet

Pametni telefon je naš verni saputnik tokom celog dana i zbog toga je veoma važno da u svakodnevnom korišćenju ne nailazimo na poteškoće u brzini otvaranja aplikacija, kako bi svaka aktivnost protekla glatko i lako. Današnji uređaji srednjeg ranga ne bi smeli da žrtvuju brzinu za cenu. Minimum RAM memorije koji to omogućava je 3 GB, ali za prijatan multitasking neophodno je barem 4 GB.

Istovremeno, bitno je obratiti pažnju na prostor za skladištenje podataka na telefonu jer niko ne voli da vidi da mu je telefon "pun", posebno ako je na putovanju i snima fotografije za pamćenje ili skida neophodne fajlove pre sastanka s klijentom. Zbog toga je izuzetno važna opcija proširenja prostora za skladištenje sa microSD slotom.

Samsung je u ovom segmentu predstavio modele Galaxy A serije A33 i A53 5G koji se mogu pohvaliti sa 6 GB RAM-a, prostorom za skladištenje od 128 i 256 GB i microSD slotom do 1TB.

Ekran

Veliki ekran nudi bolju preglednost, lakše praćenje sitnijih detalja, kao i ugodnije pregledanje svih vrsta sadržaja. Međutim, važno je i svetlo ekrana koje je prijatno za naše oči i jasno prikazuje sadržaje i kada smo u tami i na sunčevom svetlu.

I u ovom slučaju poslednji predstavljeni modeli Samsung Galaxy A serije pokazuju sjajne rezultate, pa tako Galaxy A53 5G sa svojim 6,4-inčnim Super AMOLED ekranom i brzinom osvežavanja od 120Hz nudi sveobuhvatno iskustvo i verne detalje prikaza.

Kamera

Svi želimo fotografije i videe za pamćenje, ali i efikasno obavljanje posla i uspešne videopozive svojim telefonom.

Galaxy A53 i A33 5G imaju kamere najnovije generacije sa brojnim funkcijama. Posebno se ističe sistem četvorostruke kamere modela Galaxy A53 5G sa 64 MP OIS kamerom i VDIS tehnologiju za pravljenje oštrih i jasnih snimaka u svakom trenutku, dok prednja kamera visoke rezolucije sa čak 32 MP omogućava odlične selfije i čiste videopozive na klik.

Sigurnost

Bez obzira na to koji pametni telefon izaberete, neka sigurnost vaših podataka bude na prvom mestu. Zaštita podataka i informacija koju nude platforme poput Samsung Knox prilikom čuvanja fotografija, beleški i aplikacija, korisnicima daje šifrovani, digitalni sef, tako da samo oni mogu pristupiti njegovom sadržaju.

Biometrijska autentifikacija je još jedan važan sigurnosni segment koji trebate razmotriti jer skeneri otiska prsta omogućavaju da samo vi možete otključati svoj uređaj. Na ovaj način ne morate žrtvovati udobnost i produktivnost za sigurnost. Štaviše, ne morate povećavati svoj budžet da biste zaštitili svoje podatke.

Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G imaju i novi Samsung Wallet, pogodan i zaštićen prostor za sigurno čuvanje svega, od boarding karata do kreditnih kartica.

Baterija i brzina punjenja

Korišćtenje mobitela može trajati duže uz adekvatnu, veliku i optimizovanu bateriju, a opcija brzog punjenja zaista olakšava svakodnevni rad i zabavu.

Novi telefoni Samsung Galaxy A serije su opremljeni baterijom od 5000mAh koja traje dva dana i ima opciju superbrzog punjenja od 25W.

Odabir novog pametnog telefona je velika odluka, ali ne mora biti i velika investicija. Takođe, dodatni benefit koji Samsung nudi je i uživanje u šestomesečnom korišćenju OneDrive-a sa besplatnih 100GB prostora za skladištenje omiljenih materijala i sadržaja, čime dodatno možete zaštititi, ali i sačuvati sve potrebne podatke.

Detaljnije informacije možete naći na LINKU.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group