Britanski tehnolog kupio stari radar kako bi tragao za vanzemaljskim životom

Britanski vlasnik tehnološke kompanije kupio je radar iz ere hladnog rata za 18,28 miliona dolara kako bi ga koristio u potrazi sa vanzemaljskim letelicama...

Tridesetosmogodišnji ekspert u robotici radi i živi u blizini glomazne mašinerije koja može da pošalje signale u neverovatnom radijusu većem od 400 kilometara. Stari radar je korišćen od strane britanske vojske između 1962. do 1994. godine kao deo jezivog sistema za upozoravanje u slučaju nuklearnog napada.

Nakon što je postavio fotografije svoje istorijske opreme, milionera obasipaju ljudi sa zahtevima da ga iskoristi za skeniranje Meseca i traganje za NLO-ima. Kako je Vilijams izjavio: „On jednostavno čami ovde, a pošto nema nikoga ko bi ga održavao, radar je polako počeo da se raspada. Pomislio sam da nešto mora da se uradi. Nije na meni da odlučim koja je njegova najbolja upotrebna vrednost na ovom svetu. Sve dok ne čini štetu nikome i ne ometa ništa, imam tehnologiju, pružiću mu novi život“.

Međutim, iako je ovaj veliki investitor otvoren po pitanju upotrebe radara u potrazi za vanzemaljskim životom, on smatra da su šanse za uspostavljanje bilo kakvog kontakta ravne nuli.

Kako je milioner objasnio: „Razlog zbog kog nisam previše uznemiren je činjenica da sve ovo vreme nismo imali bilo kakve konkretne informacije. Ukoliko bi mrav odlučio da kontaktira sa ljudima, da li bismo uopšte i znali za to? Ovi NLO, ukoliko poseduju bilo kakvu inteligenciju iza sebe, nas po svemu sudeći ignorišu tokom većeg dela našeg postojanja“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group