Čovek u Nemačkoj ugradio implant za plaćanje kako ne bi šetao kartice okolo

Jednom muškarcu dosadilo je zaboravljanje kartica kod kuće, ali nije bio zadovoljan plaćanjem mobilnim telefonom koji poseduje male digitalne novčanike, jer čak i on može ostati bez energije...

Upravo zbog toga, on je pronašao potpuno drugačije rešenje, odlučivši da sam postane elektronska kartica, otkrivajući da poseduje implant u svojoj ruci za čije je ubacivanje izdvojio oko 250 evra, dok je sama procedura kako tvrdi bila potpuno bezbolna.

Korisnik TikToka koji je svoje iskustvo podelio putem ove platforme, proces ugradnje čipa završio je u Walletmor kompaniji koja je specijalizovana za telesne implante za zamenu fizičkih kartica i metoda pametnog plaćanja. Spajajući svoj beskartični nalog sa Walletmor serverom i ugrađujući povezani implant, on je u mogućnosti da plaća svoje račune dodirom ruke.

Ovaj čovek je predstavio uspešno plaćanje računa na benzinskoj pumpi i WHSmith prodavnici sa njegovim implantom, na veliko iznenađenje zaposlenih. Radnik na pumpi izgleda potpuno zbuljeno, upitavši ga čak kako je to izveo, na šta je odgovorio ’magijom’.

Sudeći prema sajtu zaduženom za ovakve implante, sve što je potrebno jeste da zainteresovani klijenti otvore račun u Walletmor kompaniji, skinu aplikaciju i zatim organizuju instalaciju sa specijalistom pre nego što implant bude ubačen.

Ovi čipovi za plaćanje mogu se povezati sa Purewrist nalozima, koji je ovom čoveku izdala Sutton banka u SAD. Svi korisnici ovakvih sistema plaćanja takođe mogu koristiti i standardne transfere ili eksterne debitne i kreditne kartice kako bi maksovali svoje Purewrist račune. Sajt kompanije takođe otkriva da su Walletmore implanti kompatibilni sa svim terminalima koji procesuiraju beskontaktno plaćanje.

Iako Walletmor tvrdi da je za ovaj postupak i upotrebu Purewrist sistema plaćanja potrebno biti stanovnik SAD, ovaj TikToker je u komentarima potvrdio da je svoj implant ugradio u Nemačkoj i da mu ističe za sedam godina, kada mu je potrebna zamena.

@paybyhand Paying with chip implant at Esso petrol station. #esso #walletmor #nfcimplant #cyborg #paybyhand #fyp #future #uk #biohacking #tiktokuk #chipimplant #paymentimplant ♬ original sound - PayByHand

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group