Kineskinja odbila da pristane na rušenje svoje kuće i sada živi između dva kraka velikog mosta

Više slika

Više slika

Jedan nadvožnjak je izgrađen oko malene kućice i imanja u Guangdžou, nakon što je njegova vlasnica čitavu deceniju čvrsto odbijala da ga proda kineskim vlastima...

Ova kuća sa okućnicom poznata je kao ’ekser kuća’ zbog toga što je njen vlasnik obio svaku kompenzaciju od strane izvođača radova kako bi je srušili. Sada, njegov skromni dom ima ekskluzivni pogled na dva krila Haizhouyoung mosta, otvorenog 2020. godine.

Sudeći prema vodećoj TM mreži Guangdong, jednospratna kućica poseduje četrdeset kvadratnih metara otiska i smeštena je u uvali usred četiri trake užurbanog saobraćajnog čvorišta. Mračna i bučna, ova kućica možda nije nešto što bi neko poželeo da ima, ali je ona pre svega vlasništvo jedne gospođe, njen dom i njena sreća.

MailOnline prenosi da vlasnica ovog malog imanja, poznata po prezimenu Liang, nije postigla bilo kakve dogovore o selidbi i da vlada nije uspela da joj ponudi pravu zamenu za njenu novu kuću na idealnoj lokaciji. Ona je takođe potvrdila kako je bila više nego rada da se dogovori sa izvođačima radova i da je potpuno ne interesuje šta drugi ljudi o njoj misle.

Kako je Lijangova objasnila: „Možete misliti da je ovo okruženje siromašno, ali ja smatram da je tiho, oslobađajuće, prijatno i komforno. Makar je to bio slučaj pre nego što je država izgradila most iznad njega“. Vladini zvaničnici tvrde da su ovo imanje odredili za rušenje 2010. godine kako bi iznad njega nikao most. Deceniju kasnije ova kuća je i dalje stajala, što definitivno nije bilo nešto na šta su izvođači radova računali.

Sudeći prema vlastima u Kini, gospođi Liang ponuđeni su brojni stanovi kao i novac u okviru kompenzacijske šeme, ali ona jednostavno nije želela da prihvati ništa od toga. Oni su dodali da će nastaviti komunikaciju sa ovom ženom kako bi joj obezbedili bolje mesto za život i kako tvrde, njihovi inžinjeri su proučili sve relevatne bezbednosne probleme pre same izrade mosta, kako bi osigurali da sve bude kako treba tokom njenog nastavka života u ovom prostoru.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group