Najređa i najunikatnija flaša viskija sa šestocifrenom cenom

Destilerija iza koja stoji iza viskija Jameson napravila je samo jednu bocu svoje nove mešavine irskog porekla sa cenom od 130.000 dolara…

Mart je stigao i to znači da je sezona irskog viskija zvanično počela dok odbrojavamo do Dana Svetog Patrika. Ima li boljeg načina da proslavite nego uz novo izdanje iz Midleton Very Rare, odnosno jednu od najboljih vrhunskih mešavina? A ako zaista želite da se prepustite uživanju i potrošite veću količinu novca, sada je dostupna posebna mešavina koja će vas koštati više od 100.000 dolara.

Midleton Very Rare se pravi u destileriji Midleton nadomak Korka u Irskoj, istoj onoj u kojoj se proizvode brendovi poput Jameson, Redbreast i Green Spot. 2023. obeležava 40. izdanje MVR-a, koje sada nadgleda glavni destiler Kevin O’Gorman. Mešavina se sastoji od singl grain i singl pot viskija. Viski singl grain znači da se pravi u jednoj destileriji od ne više od 30 procenata sladnog ječma, a ostatak obično čini kukuruz, a single-pot viski ukazuje da se pravi u jednoj destileriji u “loncu” u kom je pripremana mešavina kaše od sladnog i neslađenog ječma.

Verzija iz 2023. uključuje singl pot viskije koji se kreću od laganog i delikatnog do tradicionalnijeg teškog stila. Proporcija singl pot u mešavini je ove godine veća jer je O’Gorman želeo da istakne note začina, zrelog voća, citrusa i žitarica na nepcu. Rečeno je da je efekat singl grain viskija manje izražen u ovogodišnjoj varijanti, ali ipak donosi note vanile i mlečne čokolade. Bačve za dopunjavanje se uvek koriste u mešavini, ali ove godine ih je manje pa je drveni element na nepcu malo povučen.

„Svake godine je privilegija i čast ispitivati uzorke izuzetnih tečnosti uskladištenih u magacinima Midleton kako bismo stvorili sledeći vrhunac luksuznog irskog viskija“, rekao je O’Gorman u saopštenju. „Verzija iz 2023. nije ništa drugačija… Pronalaženje savršene mešavine singl pot i singl grain viskija za ovu godinu je svedočanstvo onih koji su bili pre mene, dok je prezentacija tečnosti u ambalaži koja se može reciklirati korak ka budućnosti za ovaj istorijski brend.”

Ali to nije sve. Potpuno novi Pinnacle Vintage je drugačiji od bilo čega što je Midleton ikada ranije predstavio, i reklamira se kao najređa flaša ove destilerije do sada. Ovo je mešavina koja sadrži po malo svake od 40 MVR verzija koje su do sada predstavljene, zajedno sa malo singl pot koji je destilovan 1984. godine od strane bivšeg glavnog destilera i kreatora MVR serije Berija Kroketa.

„Midleton Very Rare The Pinnacle Vintage je irski viski koji se više nikada ne može ponoviti“, rekao je O’Gorman – i čini se da je to zaista slučaj. I, kao što se čini da je sastavni deo skoro svakog ultra-luksuznog (i ne tako luksuznog) viskija ovih dana, ova flaša ima svoj NFT.

Midleton Very Rare 2023 je sada dostupan za kupovinu putem interneta, ali proverite detalje da vidite koju verziju dobijate. Što se tiče The Pinnacle izdanja od 130.000 dolara, moraćete da odete do BlockBara da biste se domogli ove flaše. Čak i ako niste zainteresovani za NFT, možete se osećati dobro što će deo prihoda otići u korist organizacije posvećene očuvanju irskog šumarstva.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group