Vampir milioner pije mladu krv i prkosi smrti sa željom da ostane zauvek mlad

Četrdesetpetogodišnji tehnološki mogul troši oko dva miliona dolara svake godine pokušavajući da ostane mlad zauvek, izjavljujući kako nema nameru da ode na onaj svet...

Brajan Džonson, koji je pre deset godina prodao svoju profitabilnu tehnološku firmu Braintree Venmo za 800 miliona dolara PayPal korporaciji, krenuo je svojim ličnim putem protiv starenja, nazvanim Project Blueprint, nastojeći da se na biološkom planu vrati do osamnaeste godine.

Ovaj sumanuti milioner poseduje tim od trideset lekara, predvođen vodećim ekspertom sa Kembridža, dr Oliverom Zolmanom, zaduženim za praćenje njegove krvne slike, srca, jetre, bubrega, mozga, krvnih sudova i seksualnog zdravlja, koji zarad nauke i održavanja njegovog poslodavca u osamnaestim godinama stvara preko 33.000 fotografija njegovih iznutrica i svega što se nalazi u njegovom organizmu.

Moderni vampir svoj život posvetio je striktim rutinama, koje uključuju unos osamdeset suplemenata minerala i vitamina svakoga dana, ispraćenih preciznom dijetom koja se sastoji od 1.977 kalorija, sa više od 31 kg povrća, mleka, orašastih i bobičastih plodova mesečno. Zbog količine zdravih namirnica koje u sebe unosi, Džonson tvrdi da mu sama pomisao na brzu hranu ili čašu vina donosi nagon za povraćanjem i mučninu.  

Pored toga, striktni način života ovog čoveka uključuje i najmanje sat vremena vežbanja dnevno i odlazak u krevet u pola devet svake večeri, zajedno sa nošenjem naočara za blokiranje plave svetlosti, laserskim uklanjanjem oštećenja nastalih sunčevim zracima sa kože, umirivanjem vagusnog nerva radi kontrole stresa i postavljanjem posebne sprave koja nalik štipaljki sa elektromagnetima targetira mišiće karličnog dna.

Dve godine u okviru svog Poject Blueprint projekta, ovaj četrdesetpetogodišnjak, koji sebe naziva profesionalnim sportistom podmlađivanja, tvrdi da mu u grudima kuca srce tridesetsedmogodišnjaka, da poseduje kožu dvadesetosmogodišnjaka i fitnes nivo mladića starog osamnaest godina, kakav mu je i libido. Kako dodaje, on ne planira da umre, što svakako ne želi niko od nas, ali je ipak neizbežno i bitno je pronaći mir u tome.

Džonson je već prozvan narcisom, vampirom i brojni ga upoređuju sa Patrikom Batemanom iz Američkog psiha zbog njegove prve multigeneracijske zamene krvne plazme, koju je izvršio prošlog meseca. Ovaj eksperiment je inspirisan naučnim testovima na glodarima, koji su dokazali da stariji pacovi mogu biti podmlađeni transfuzijama krvi njihovih potomaka.

Ova zamena uključila je njegovog sedamnaestogodišnjeg sina Talmejdža, koji je donirao svoju mladalačku krv svom ocu koji prkosi starosti. Džonson je zatim donirao plazmu svom sedamdesetogodišnjem ocu Ričardu, sa ’biohakerom’ koji tvrdi da je još uvek prerano da tvrdi da li su ovi prvi testobvi na ljudima uspešni.

Džonson je startovao Project Blueprint nakon prodaje svoje kompanije i burnog razvoda, nakon kog je nabacio 27 kilograma hraneći se kolačima i picama, što ga je takođe dovelo do depresije, sucidnih misli i divljih promena raspoloženja.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group