Čišćenje jezika je nešto što morate raditi

Ako je vaš jezik bele boje, onda znači da higijena vaših usta nije dobra...

Pranje zuba je nešto što smo naučili od malih nogu i sigurni smo da ste svi redovni, kada je reč o ovoj obavezi.Međutim kolliko vas svakodnevno izdvoji vreme da opere jezik? Nemojte se stideti da iskreno odgovorite, jer su istraživanja pokazala da 90% muškaraca uopšte ne pere jezik. Na jeziku se stvara ogroman broj bakterija koje mogu da utiču na mnogo faktora.

Zato smo odlučili da vam kažemo šta će se desiti ako budete počeli redovno da perete jezik.

Prva stvar koju ćete primetiti jeste da će vam usta biti čistija i da će vam jezik izgledati lepše. Na vašem jeziku se vremenom talože bakterije koje vremenom mogu da stvore bele naslage i talog koji deluje ružno i prljavo. Ako ga budete redovno prali, vaš jezik će posle nekoliko dana izgledati čisto, a vi ćete se osećati prijatnije i čistije.

Vaši zubi će takođe biti čistiji, jer bakterije sa jezika utiču na stvaranje plaka i stvaranje naslaga na zubima.  Međutim, najbitnija stvar koja će se desiti jeste da će vam zadah biti daleko bolji i prijatnji. Bakterije na jeziku utiču na stvaranje lošeg daha, pa ako jezik budete redovno prali i čistili, videćete da ćete posle samo nekoliko dana imati prijatniji zadah.

Jezik možete čistiti pomoću četkice, ili njene polećine, ako na njoj vidite rebra koja su za to namenjena. Takođe možete koristiti i ivicu kašike, a u apotekama možete kupiti i posebne dodatke koji služe samo za čišćenje jezika.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group