Jedini pravi način za zaštitu automobila tokom zimskog perioda

Ukoliko do sada niste voskirali svoj automobil, onda bi sa ovim postupkom pod hitno trebalo da krenete...

Prvi snegovi će uskoro prekriti ulice, a to znači da naše automobile čeka vrlo težak period. Niska temperatura može da napravi ozbiljne probleme, ali najveće nevolje nastaju zbog soli koja se koristi da bi se sneg i led topili. So nagriza metal vašeg automobila i može da napravi ozbiljnu štetu, naročito po rubovima, donjim delovima krila i karoserije.

Automobili koji već imaju naznake korozije imaće najviše problema, jer će vlaga i so dovesti do toga da se problem sa rđom proširi i pogorša, pa je takva vozila pod hitno potrebno popraviti i sanirati. Međutim, postoji način koji će zaštiti vaš automobil tokom zimskih dana i istovremeno vam omogućiti da zaštitite metal na svom ljubimcu.

Ovde je naravno reč o voskiranju. Voskiranje možete uraditi u bilo kojoj auto perionici, a možete i sami voskirati svoje vozilo ukoliko imate nešto vremena viška. Vosak na automobilima služi za stvaranje zaštitnog omotača oko vašeg vozila, zaduženog za zaštitu farbe i sprečavanje probijanja soli i prljavština koji mogu da ga oštete. Upravo iz ovog razloga krajnje je neophodno da voskirate svoj automobil dva puta mesečno, posebno ukoliko želite da on ostane bez ogrebotina i oštećenja.

Naravno, redovno pranje je takođe obavezno, jer se naslage prljavština moraju skloniti sa automobila, kako u suprotnom so koja stoji predugo na njegovoj karoseriji ne bi učinila da ona drastično brže propada.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group