Kako da naučite psa da vam nosi stvari iz prodavnice

Ako često sa vašim najboljim prijateljem idete u supermarket, onda ga možete uposliti i omogućiti mu da vam pomogne...

Psi vole da pomažu ljudima, jer su vekovima odgajani da to čine. Kada pas ima zadatak, on je tako smireniji,srećniji i manje nervozan, tako da nije loše da psa naučite da vam nosi laganije stvari i da vam pomogne kada imate višak kesa u rukama.

Međutim, postavlja se pitanje kako to uraditi?

Većina pasa će vrlo brzo početi da gricka i da uzima stvari koje držite u rukama, tako da vam neće biti teško da naučite psa da uzima kesu ili ceger. Problem je da ga naučite da on kesu nosi i da je ne ispušta.

Međutim, to ćete ga naučiti korak po korak. Psa trenirajte sistemom nagrade, pa kada uradi nešto dobro vi ga pomazite, pohvalite i nagradite hranljivom poslasticom. To ćete činiti kada on priđe kesi, kada je dodirne, kada je zagrize, kada je uzme u usta i kada počne da je nosi.

Čitav postupak treniranja možete pogledati na klipu ispod, gde sertifikovana instruktorka detaljno pokazuje kako to ona radi. Imajte na umu da se na videu nalazi već istreniran pas koji to vrlo lako radi i da će vama trebati malo više vremena, ali ako budete vežbali svakodnevno i dugotrajno i ako budete uporni, sigurni smo da će i vaš mezimac naučiti da vam pomaže kada se budete vraćali iz trgovine.

Foto: GBTimes

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group