Kako do savršenog osmeha

Više slika

Više slika

Uprkos tome što većina smatra da muškarac uvek treba da bude ozbiljan, osmeh osvaja ženska srca...

Sigurno ste bili u prilici da budete očarani osmehom devojke koja se pojavila u vašem okruženju, dok vas je s druge strano bilo stid da joj uzvratite na isti način, uvereni da nemate dovoljno lep osmeh. Kako vam se to vise nikad ne bi desilo dajemo vam praktične savete koji će vaš osmeh učiniti blistavo belim. Ne, nisu u pitanju stomatološke intervencija, već jednostavni trikovi koje možete lako primeniti i postarati se da se više nikad ne sramite vašeg osmeha.

Verovatno znate da kafa, crno vino, Coca Cola i druga gazirana pića mogu znatno da naškode belini vaših zuba. Budući da ne stignemo uvek da operemo zube nakon konzumiranja ovih napitaka, na istima ostaju trajne mrlje, koje vremenom bivaju sve vidljivije iako redovno ujutro i uveče peremo zube.

Naime, kako savetuju brojni stomatolozi sa dugogodišnjim iskustvom u praksi, trik je u tome da ne perete zube odmah nakon jela ili ispijanja gore navedenih pića. Trebalo bi kako kažu da sačekate minimum pola sata pre nego što posegnete za četkicom i pastom. Šta više sat vremena nakon ispijanja gaziranih pića idealno je vreme za pranje zuba.

Kada je konkretno kafa u pitanju, ili voćni frape, dovoljno će biti da zube isperete vodom, jer ni preterana upotreba paste za zube, nije poželjna. Čista voda će ukloniti naslage od ovih napitaka i vratiti vam svež dah. Jedan gutljaj vode koji ćete zadržati u ustima par sekundi i razliti ga po zubima, biće dovoljan da očistite iste i ponovo budete u mogućnosti da se osmehene sa samopouzdanjem.

Navedena pića, koja imaju najštetniji uticaj na belinu zuba, potrebno je brže da ispijate. Mali gutljaju koje najčešće ljudi praktikuju jer su ovi napici nešto u čemu vole da uživaju, tokom dužeg vremenskog perioda, oštećuju zube u više navrata. Šećer koji je sastavni deo kako gaziranih pića tako najčešće i kafe, dolazi u dodir sa zubima i utičene ne samo na belinu već i na kvarenje vaših zuba.

Kako bi izbegli situaciju u kojoj vaši zubi tamne pri dodiru sa ovim napicima, koristite slamku. Vrlo praktično rešenje, koje će učiniti da na isti način uživate u omiljenom piću i ujedno sačuvate belinu vaših zuba. Kafu je naravno nemoguće piti na slamčicu, naročito ako se radi o crnoj kafi, ali se u tom slučaju možete poslužiti trikom koji smo ranije napomenuli.

Soda bikarbona je takođe vaš saveznik u bitci za lep osmeh. Naime, jednom u tri nedelje je sasvim dovoljno da na četkicu nanesete malo sode bikarbone i istom iščetkate zube. Ukoliko vam je korišćenje same sobe nezamislivo, možete istu pomešati sa malo limunovog soka i na taj način dobijenu smesu sličnu pasti za zube koju koristite, primeniti u istu svrhu. Povedite računa da ne četkate zube duže od jednog minuta, kako ne biste oštetili gleđ.

Takođe postoje i namirnice koje svakodnevno jedemo a koje am dodatno mogu pomoći da očistimo zube. Sigurno ste čuli da jabuke čine čuda po tm pitanju, ali vam je verovatno nepoznanica da svoj doprinos na tom polju mogu dati jednaku kruške, celer i šargarepa. Ove namirnice bi trebali konzumirati što češće kako zbog opšteg zdravstvenog stanja tako i zbog pomoći koju daju lepoti vaših zuba.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group