Kako odabrati adekvatnu WC šolju

Možda mislite da je jednostavno odabrati adekvatnu WC šolju i da su one standardnog oblika.

Međutim, one se dosta razlikuju pa pri odabiru ovog elementa u toaletu treba razmisliti o mnogo različitih stavki. Kako biste što lakše odabrali šolju za svoj toalet obrazložićemo par stvari o kojima svakako treba razmisliti.

Pre samog odabira svog novog toaleta treba da razmotrite koje su dimenzije prostora kojim raspolažete. Izmerite kolika je razdaljina od zida do odvodne cevi vašeg toaleta. Standardna razdaljina je oko trideset centimetara, ali ona u zavisnosti od kupatila može da varira. Naš savet je da ovo izmerite dok je vaša stara šolja i dalje na svom mestu. Tako ćete biti sigurni, a majstorima će biti lakše za montiranje.

Da li ćete u svom toaletu imati podnu ili konzolnu WC šolju zavisi od toga gde se nalazi odvodna cev.

Kada govorimo o podnim WC šoljama, postoje tri tipa. Prvi tip su one gde je posuda povezana sa vodokotlićem, takozvani monoblok i one su jednostavne za čišćenje. Drugi tip ima posudu povezanu sa vodokotlićem putem cevi i ove WC šolje su ekonomično i praktično rešenje. Takođe, savršeno se uklapaju uz rustični stil kupatila, pa ako volite vintidž izgled mogu biti savršen odabir za vas. I treći tip jesu WC šolje čiji je vodokotlić ugradni i nalazi se iza zida.

Kupatila sa konzolnim WC šoljama su najčešće moderna jer ovi tipovi šolja daju prostoru poseban elegantan izgled. One se savršeno uklapaju jer se njihov vodokotlić nalazi iza zida. Takođe, ono što daje notu luksuza ovakvim toaletima jesu tipke za ispiranje. Geberit tipke tako su dizajnirane da ih možete uklopiti uz bilo koji toalet.

Ako je odvodna cev tako postavljena da možete montirati konzolnu WC šolju onda je sledeći korak razmišljanje o visini na koju se postavlja. Standardna visina toaleta je 40 centimetara, ali zbog praktičnosti i da biste čuvali leđa i kolena, Geberit preporuka je 45 centimetara.

Kupatilo sa Geberit elementima

Nakon toga što ste ustanovili koja vrsta wc šolje odgovara vašem kupatilu, treba da razmislite koji odgovara vama, tačnije odabrati oblik dela za sedenje. Izduženi oblik je najudobniji, pa ukoliko imate veliko kupatilo i prostora u toaletu ovo može biti dobar izbor. Takođe, za velike prostore možete birati pravougaone šolje lepog izgleda, poput onih iz kolekcije XENO² koje su veoma komforne. Ako ipak imate malo kupatilo i važno vam je da razmišljate o praktičnosti, onda možete odabrati ovalne WC šolje koje zauzimaju daleko manje mesta od drugih modela. Ovakav toalet iskoristiće i do 8 centimetara manje

prostora, dovoljno za nesmetano otvaranje fioka i vrata. Dobar predstavnik udobnosti, a istovremeno i praktičnosti je WC šolja programa ICON.

Dizajn je važna stavka i kada je u pitanju higijena vašeg toaleta. Geberit Rimfree® WC šolje dizajnirane su bez unutrašnje ivice. Samim tim, nema skrivenih, teško dostupnih mesta na kojima se mogu taložiti bakterije i širiti neprijatni mirisi. Kada je čistoća u pitanju treba imati u vidu elemente koji dolaze u dodir sa vašom kožom. Zato WC daske treba nakon nekog vremena upotrebe promeniti i birati samospuštajuće kako biste što manje bili u kontaktu sa njima.  

Pomoću ovih koraka odredite koja WC šolja će se najbolje ukolpiti uz vaš toalet i služiti vašim potrebama dugi niz godina. Za sve ostalo tu je Geberit koji u svom širokom asortimanu sigurno ima ono što vam je potrebno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group