Najlakši načini da se oslobodite stresa i napetosti

U današnjem ludom i brzom svetu, stresa uvek ima na pretek...

Nervoza i stres nikako nisu dobri po naše telo, jer tada naše telo počinje drugačije da se ponaša i da reaguje. Puls i disanje se ubrzavaju, misli postaju nemirne, a često se dešava da radimo i fizičke stvari poput grickanja noktiju. Sve ovo su jasni znaci nervoze koja može drastično da utiče na vašu psihu i da učini da postanete anksiozni.

Za stres se često kaže da je najveći čovekov neprijatelj, a upravo je razlog sve gore navedeno. Stres čini da se osećamo nelagodno i unzemireno i zbog toga je imperativ da pronađemo načine koji će nam pomoći da se oslobodimo od istog.

Mi vam dajemo nekoliko saveta koji će vam pomoći u ovoj misiji i koji će vam eliminisati stres.

1. Masaža stopala

Na stopalima se nalaze gotovo svi nervni završeci, a kada vam neko masira stopala, tada se telo neverovatno opušta i relaksira, tako da gotovo sav stres nestaje i biva izbačen iz tela.

2. Masaža lica

Na licu takođe postoji dosta nervnih završetaka koji opuštaju vašu galvu. Ovu masažu možete sami primenjivati i videćete da ćete se kroz par minuta maksimalno opustiti.

3. Žvaka

Žvakanje žvake dosta pomaže u borbi potiv stresa, pa kada ste u napetoj situaciji gde se ne možete masirati, onda slobodno uzmite jednu žvaku kako biste sebi olakšali dan.

4.Masaša ruku

Masaša ruku, šaka i prstiju takođe može biti delotvorna jer smanjuje napetost, a samim tim i stres i tenziju.

5. Aroma terapija

Pomoću mirisnih sveća ili štapića možete kreirati prijatnu atmosferu, a prijatni miris vas mogu smiriti i maksimalno opustiti, te vam pomoći da se oslobodite stresa, pa da čak i bolje zaspite.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group