Pet razloga zbog kojih muškarac prestaje da bude zaljubljen

Zašto se neke na očigled skladne i srećne veze naprasno završavaju? Odgovor se verovatno krije u jednom od ovih pet najčešćih razloga…

Sve je divno i lepo, vaša veza nikada nije bila skladnija I nikada niste bili srećniji u ljubavi, ali jednoga dana iz vedra neba to blagostanje nestaje. Zašto je to tako? O ovoj tematici su razmišljali vodeći svetski psiholozi, ali na kraju se dolazi do zaključka da se odgovor  verovatno krije u jednom od ovih pet najosnovnijih i najčešćih razloga:

Prvi razlog: Muškarac u devojci počinje da vidi majku a ne ljubavnicu

U ovom slučaju vaša veza je osuđena na propast. Iznenadili biste se kada bi znali koliko muškaraca je odgojeno na način da neke žene vide kao majke, a druge kao seksualna bića i vrlo im je teško da pomire ta dva oblika. Ako je devojka u vezi s muškarcem koji odbija intimnost zbog toga što ste majka, jedino što može da pokuša jeste uravnoteži svoju ulogu majke-žene, a ako nema pomaka, muškarac bi trebalo da zatraži pomoć od profesionalnog savetnika.

Drugi razlog: Posao, posao i samo posao

Ako ste u vezi u kojoj zajednički delite sve životne obaveze, raspolažete novcem i vodite brigu o deci, vrlo lako je moguće da se cela vaša interakcija svede na poslovne razgovore. Zajednički život i porodične obaveze mogu biti vrlo slični poslovnom okruženju, naravno ukoliko to dozvolite. Ne bi trebalo da sve svoje slobodno vreme provodite razgovarajući o ozbiljnim temama, poput neplaćenih računa, knjiga za školu ili na koga je red da skuva ručak.

Treći razlog: Veza je od početka na klimavim nogama

Ne kaže se bez razloga da je ljubav slepa. Zaljubljenost je kratkog daha, a ako se obe strane ne trude, vrlo je moguće da se desi da kada hemijska neravnoteža u mozgu nestane, to znači i kraj same veze. Stoga, veze započete zbog intenzivne seksualne privlačnosti mogu vrlo brzo da se završe ako nema inicijative da zaljubljenost preraste u iskrenu ljubav.

Četvrti razlog: Devojka ne podržava muškarca

Muškarcima je vrlo važna lojalnost i on mora da bude 100 odsto siguran da mu devojka čuva leđa u teškim životnim situacijama. Ako devojka oseti da se muškarac udaljava od nje, kao i da nestaje ljubavi, verovatno nije bila uz njega kada mu je bila najpotrebnija.

Peti razlog: Nekompatibilnost

Kada je zaljubljenost daleko iza vas, a iskrena ljubav već je počela lagano da kopni, ono što vas drži zajedno jeste kompatibilnost. Suprotnosti se možda privlače, ali s vremenom razlike između parova prestaju da budu zanimljive i postaju kamen spoticanja. Vi volite da štedite, a ona da troši. Vi volite velika druženja, dok je ona povučeniji tip koji uživa u intimnoj atmosferi. Sve te značajne razlike mogu da nateraju nekoga da digne ruke i odluči da svoju sreću potraži na nekom drugom mestu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group