Prednosti besa: naučnici su pronašli prednosti u zdravom besu

Nema ničeg dobrog u negativnim emocijama, ali postoji izuzetak od svakog pravila koji dva minusa pretvori u plus.

Hajde da zadržimo fokus na besu i vidimo gde može da nas odvede naša neočigledna supermoć. Ne možemo poreći da bi razni kursevi „Upravljanje besom“ koristili mnogim ljudima u današnjim teškim vremenima. Opšte je prihvaćen aksiom da su emocije „sa znakom plus“ bolje od emocija „sa znakom minus“, ali može li ljutnja biti korisna, a ne destruktivna?

Američki naučnici sa Teksaškog univerziteta A&M kažu „Da“. Njihovo istraživanje je pokazalo da se osoba koja može naglo da se transformiše u Hulka bolje i efikasnije nosi sa zadacima koji zahtevaju brzu reakciju od mirnijih ljudi.

U eksperimentu je učestvovalo više od hiljadu ljudi. Ispitanicima su pokazane specijalne slike kako bi izazvale emocije različitog spektra, a zatim je od njih zatraženo da reše zagonetke i završe težak nivo u kompjuterskoj igrici.

Ispostavilo se da je bes išao na ruku ljudima i pomogao im da lakše ostvare svoje ciljeve. Nakon besa, učesnici su davali više tačnih odgovora, brzina njihove reakcije je bila veća, a pronalazili su načine da mnogo brže rešavaju probleme potrebne za pobedu.

Sve ovo, naravno, raduje i još jednom dokazuje da se iz svakog negativnog trenutka uvek može izvući nešto pozitivno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group