Skrivene muške osobine koje privlače žene

Čudni su putevi zaljubljenosti. Mislimo da se sve dešava slučajno i kao u nekom bunilu, ali postoje obrasci po kojima se privlačnost dešava. Na primer, žene privlače neke stvari kojih nisu ni svesne.

Ženama su posebno atraktivni muškarci koji umeju da ispričaju priču. Razmotrimo tri studije, koje ispituju kako muškarčeve sposobnosti da ispričaju priču utiče na žene i kako ih one procenjuju po atraktivnosti.

U prvoj studiji, učesnicama su date informacije o potencijalnim partnerovim sposobnostima da ispriča priču, u drugoj su čitale dobro ili loše ispričanu priču koju su navodno napisali njihovi potencijalni partneri. Šta su naučnici našli? „Rezultati su pokazali da su ženama bili privlačniji muškarci (kao partneri na duže staze) oni koji su bili dobri „pripovedači“, napisali su autori.

Drugim rečima, dobro ispričana priča učinila je potencijalne partnere mnogo atraktivnijim. Treća studija našla je moguće objašnjenje zašto je to tako. Kapacitet „dobrog pripovedača“ izgleda podiže njihov društveni status, u smislu da mogu da utiču na druge i steknu neke druge dobrobiti – što im daje, vraćamo se na pra-početke, revolucionarnu prednost.

Smisao za humor

Dobar smisao za humor za mnoge je seksi, zato što pokazuje inteligenciju, kreativnost, i druge „dobre gene“ koji se mogu preneti na potomstvo. Postoji istraživanje u kojoj je 400 studenata ocenjivano (200 muškaraca i 200 žena) za apstraktno mišljenje, verbalnu inteligenciju, sposobnost da se šali. Kao što se i očekivalo, rezultati su podržali ideju da je humor znak inteligencije, zajedno sa opštom i verbalnom inteligencijom. Humor može da predvidi uspeh kod suprotnog pola, uključujući broj seksualnih partnera.

Altruizam

Istraživanja pokazuju da žene vole velikodušne muškarce, naročito kada se radi o dugoročnim vezama. Ali, da li je altruizam ženama važniji od dobrog izgleda? U jednoj studiji ženama su pokazivane fotografije muškaraca koji su varirali u fizičkoj privlačnosti, a koje su imale i opise o njihovom altruističkom ponašanju u različitim društvenim situacijama.

Rezultati su pokazali da žene više vole muškarce altruiste, posebno ako se radilo o potencijalno dugoročnim vezama. Ruku na srce, najpoželjniji su oni koji su i odlično izgledali i najbolji po ponašanju. U isto vreme, rezultati su otkrili da je nesebično ponašanje poželjnije kod manje atraktivnih muškaraca – ali samo kada se radi o dugoročnim vezama. Sve u svemu, ljudi koji su „samo“ altruisti bili su poželjniji od onih koji su bili samo fizički atraktivni.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group