Šta sve možete uraditi sa pivom

Pivo nije samo za piće...

Iako mu je prvobitna namena za piće, zbog svojih korisnih dejstava, pivo se može koristiti i u druge svrhe. Ovo najpopularnije muško piće često je najbolji prijatelj koji vam pravi društvo ispred televozira ili u kafiću, ali da li znate da pivo možete koristiti i za malo drugačije stvari? Mi vam predstavljamo 6 stvari koje možete uraditi uz pomoć ovog popularnog pića.

1. Neguje kosu i poboljšava njen rast

Pošto je pivo bogato vitaminom B, ono je veoma korisno za oporavak kose. Muškarci koji imaju problem sa retkom kosom mogu probati ovaj pivski tretman. Jednostavno pospite jednu čašu piva po vašoj glavi i umasirajte u kožu glave. Ostavite da stoji 5 minuta, a zatim sperite hladnijom vodom.

2. Zateže kožu i čini je mekšom

Dobro, možda muškarci i ne brinu toliko o svojoj koži, ali ovo možete preporučiti vašm lepšim polovinama. Pivo će omekšati kožu i učiniti je svetlijom i zategnutijom.

3. Od njega ćete bolje spavati

Zbog svojih sastojaka, pivo ima umirujuće dejstvo koje pomaže kod onih koji pate od insomnije. Posle jedne čaše piva, vaši mišići će se opustiti, a vi ćete mnogo lakše utonuti u san.

4. Uklanja mrtve ćelije kože

Nije loše da s vremena na vreme i vaše lice umijete pivom, jer ćete ga tako očistiti od taloga mrtvih kožnih ćelija.

5. Sjajna marinada za meso

Ako volite dobar i ukusan roštilj, onda obavezno napravite marinadu sa pivom. Pivo će omekšati meso i dati mu sjajan ukus.

6. Odvrće zarđale šrafove

Kiselina u pivu je dovoljno jaka da pobedi rđu, pa je pivo odličan odmašćivač ako pri ruci nemate WD-40.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group