Stručnjak otkriva zašto nikako ne smemo spavati na stomaku

Da li ste ljubitelj spavanja na stomaku? Prema jednom stručnjaku, krajnje je vreme da to promenite i otarasite se loše navike…

Vaša noćna rutina je od esencijalnog značaja za održavanje zdravog uma u zdravom telu, ali je često zanemarena i takođe uključuje i položaj u kom spavate. Portparol brenda Levitex, koji se bavi proizvodnjom jastuka i fokusira se na zdravlje naše kičme, otkriva da ležanje na stomaku tokom dužih perioda može biti pogubno za vaša leđa.

Pokazujući na modelu koji nosi čuveno Muscle odelo, on objašnjava da mišići gornjeg dela nogu moraju biti u ekstenziji kako bi se taj položaj održao.

@levitex

@ stomach sleepers

♬ original sound - levitex

Nisu samo vaše noge te koje snose posledice. “Nikada niste ovako ležali i gledali TV, pa zašto biste onda nekoliko sati zaredom ovako uvrtali svoj vrat”, kaže stručnjak. Potom, moramo se osvrnuti i na kičmu, koja je pod naporom kada ležite na stomaku, što će veoma brzo dovesti do problema.

@levitex

where are you going? ✈️

♬ original sound - levitex

Inače, ovo nije jedini savet koji nam nudi Levitex, zapravo čitava njihova TikTok strana ispunjena je predlozima koji nam mogu pomoći da bolje spavamo kako kod kuće, tako i na drugim lokacijama. Jedan od njihovih snimaka posvećen je jastuku za putovanja, koji se neretko kupuje na aerodromima i zahteva velike sume novca, a može biti zamenjen vašim džemperom ili duksericom. Pored toga, kako stručnjak kaže, jastuk neće pravilno pridržavati 20 mišića i sedam malenih pršljenova koji se nalaze u našem vratu.

@levitex

the titan returns

♬ original sound - levitex

Kada se radi o jastucima na kojima spavamo, oni veliki, mekani nikako nisu dobri i trebalo bi da ih zamenimo tankim, koji pružaju podršku našem telu. Ipak, umesto da bacate stare jastuke, možete ih koristiti kao potporu između nogu ukoliko volite da spavate okrenuti na stranu, jer će to pomoći vašem telu da ostane u pravilnom položaju.

Ukoliko se često budite sa osećajem kao da vas je pregazio kamion i dva teretna voza, možda je problem u položaju u kome spavate!

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group