TikTokerka nam otkriva da ovu osnovnu stvar svi radimo pogrešno

Da li ste ikada razmišljali koliko puta bi trebalo da obrišete svoju pozadinu nakon korišćenja toaleta?

Pa, verovatno niste, kao što je to slučaj sa većinom populacije. Sada, stručnjak za karlično dno nam otkriva zašto nikada ne bi trebalo da provlačite papir više od tri puta nakon vršenja nužde. U viralnom klipu koji se deli po TikToku, fizioterapeut, Džordžija (@bien.aus), svoju priču otpočinje objašnjavajući svojim gledaocima kako da smanje broj brisanja.

Kako je dalje objasnila: “Kada brišete dva ili više puta, zapravo pravite potez koji se zove fekalno razmazivanje. Zapravo, to je onaj momenat kada previše fekalija ostane na vašem anusu kada ste završili sa vršenjem nužde”.

Kako možemo smanjiti ovu pojavu? TikTokerka kaže da je tehnika, koja uključuje stiskanje karličnog dna u formaciji vodopada, najbolja stvar. “Počnete tako što stiskate svoj anus 20, potom 50, 80 i na kraju 100 %, tako da ste ga zapravo aktivirali četiri puta pre kraja vršenja nužde”.

Džordžija nastavlja: “Ovo vam može pomoći da zatvorite analni sfinkter, što je razlog zbog kog čestice stolice ostaju da vise na vašem zadnjem delu – to obično potiče od slabosti eksternog sfinktera”.

Fizioterapeut dalje navodi da hemoroidi ili bilo kakvo ožiljkasto tkivo oko anus može izazvati pojavu preteranog brisanja.

Kao što se moglo pretpostaviti, komentari ispod njenog video snimka bili su ispunjeni humorom, sa jednim korisnikom koji je napisao: “Sećam se kada je ovo bila aplikacija za ples”. Druga osoba je njeno objašnjenje proglasila za je*eno brilijantno, dok je treća izjavila: “Moj problem je što sam dlakav kao Čubaka. To vam je kao brisanje putera od kikirikija sa persijskog tepiha”.

A u međuvremenu, jedan korisnik se (nadamo se) našalio, izjavivši: “Moj pas i ja stanemo jedan pored drugog i trljamo zadnjice po tepihu u dnevnoj sobi”.

@bien.aus Are you wiping 101 times to get clean after a poo? #pelvicfloor #pelvicfloorphysio #pelvicfloorpt ♬ original sound - BIEN Australia

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group