Trikovi koji će vam pomoći da postanete majstor kuvanja

Ponekad i najiskusnijim kuvarima zatreba pomoć u kuhinji...

Znate kako kažu naše bake „pun stomak, zadovoljan čovek“. Pripadnici muškog pola su se pokazali kao odlični kuvari, jer su snalažljivi i zato što se ne plaše da barataju sa oštrim stvarima. Međutim, mi smo odlučili da vam predstavimo neke savete i trikove koji će vam pomoći da ostavite još bolji utisak na vaše goste i da kreirate još ukusnija i impresivnija jela.

1. Ne okrećite meso previše

Kada pržite meso trudite se da ga ne okrećete previše. To može dovesti do isušivanja i stvrdnjavanja mesa. Trudite se da meso ispržite uz pomoć nekoliko okreta. Ako ne znate kada da okrenete meso, jednostanvo prodrmajte tiganj. Ako se meso pomera, to znači da možete da ga okrenete.

2. Ne pržite na Extra Virgin maslinovom ulju

Iako je Extra Virgin maslinovo ulje sjajno i neverovatno zdravo, prženje na njemu može biti katastrofalno. Ovo ulje ne trpi velike temperature, pa će početi da se dimi, a vaša hrana neće imati tako dobar ukus.

3. Brzo proverite da li je jaje pokvareno

AKo iamte jaja koja vam dugo stoje u frižideru, ne plašite se. Lako može proveriti koje je dobro, a koje pokvareno. Uzmite čašu sa vodom i lagano ubacite jaje u čašu. Ako jaje pluta onda je pokvareno, ako je na sredini čaše onda je ustajalo, a ako padne na dno, to znači da je sveže.

4. Ne servirajte tek isprženo meso

Ovo je velika greška. Kada završite sa prženjem mesa, ostavite ga da malo ostoji i preklopite ga poklopcem. Tako će meso omekšati i pustiće ukusne sokove koji će se svima svideti.

5. Limun ispod ribe

Ako pržite ribu, ispod nje stavite kriške limuna. Ne samo što ćete sprečiti da vam se riba lepi za tiganj ili roštilj, već ćete je aromatizovati i spremiti na vrlo ukusan način.

6. Otopite puter

Ako želite da smekšate puter, a da pritom izbegnete da se potpuno rastopi, jednostavno ga preklopite sa vrelom čašom i ostavite par minuta. Vrelina čaše će omekšati puter.

7. Ne gomilajte meso

Ako pržite meso u šerpi ili tiganju, trudite se da ne stavite previše mesa. Ako su šerpa ili tiganj prepuni, meso se neće ispržiti na najbolji način.

8. Dodajte sir u rernu 5 minuta pred kraj pečenja

Ako pečete hranu sa sirom, sir dodajte pred kraj pečenja. Tako će se sir rastopiti i neće pregoreti.

9. Pire krompir i toplo mleko

Ako pravite pire kromir, zapamtite da to uvek radite sa toplim mlekom. Od hladnog mleka pire može da postane siv.

10. Klizava daska sa sečenje

Ako vam klizi daska na kojoj sečete, ispod nje jednostavno postavite krpu. Tako ćete sprečiti klizanje koje vam smeta.

Srećno kuvanje.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group