7 saveta za negu tela

Pored standardnog afteršejva i brijača, evo šta vam je još potrebno za pravilnu negu tela...

Veliki broj muškaraca misli da je njihova higijena odlična i da oni sve rade kako treba. SIgurni smo da svi znate kako da se brijete i umivate, ali mi vam nudimo nekoliko saveta koje verovatno nikada niste čuli i koji će vam pomoći da vašu higijenu i izgled podignete na viši nivo.

1. Brijte se posle tuširanja

Veliki broj muškaraca radi ovo obrnutim redosledom, prvo brijanje pa tuširanje. Međutim, ako želite savršeno brijanje bez posekotina posle kojeg će vam lice biti glatko, onda se obrijte posle tuširanja. Dok se budete tuširali, očistićete vaše lice, a zbog tople vode i pare, vaše lice će postati mekše, pa će samim tim brijanje biti preciznije i lakše.

2. Regenerator umesto gela za brijanje

Ne kažemo da gel za brijanje treba da potpuno izbacite iz upotrebe, ali bilo bi dobro da ponekad koristite regenerator. Za razliku od gela, regenerator će hidrirati vašu koži i pomoći vam da vaša koža bude glatka i meka.

3. Cedite bubuljice uz pomoć maramica

Bubuljice ne treba cediti, ali ako već morate da ih iscedite, onda to uradite uz pomoć papirnih maramica. Prljavšitna na vašim rukama može dovesti do inficiranja bubuljice, pa ćete tako stvar učiniti gorom. Korsitite maramice kako bi očistili bubuljicu i zaštitili vašu kožu.

4. Čistite uši sa maslinovim uljem

Veliki broj ljudi korsiti štapiće za uši kako bi se rešili ušne masti. Iako su ovi štapči korisni za čišćenje ušne školjke, oni ponekad mogu stvoriti još više problema. Štapići mogu dovesti do toga da vam se mast nagomila u ušnom otvoru, što može dovesti do infekcije. Umesto toga koristite maslinovo ulje. Ostavite ulje na sobnoj temperaturi i samo par kapljica stavite u vaše uho. Ulje će vremenom razgraditi mast koja će postepeno ispadati iz vašeh uha.

5. Spustite čuperak uz pomoć regeneratora

Ako i vi imate problem sa nekontrolisanim dlakama koje lete u svim pravcima sa vaše glave, onda nanesite malo regeneratora koji će vam pomoći da smirite vašu kosu.

6. Koristite labelo za posekotine posle brijanja

Često se dešava da se u brzini posečemo tokom brojanja. Ako i vi imate problem sa čestim posekotinama onda upotrebite labelo za usne. Voštana tesktura labela će vam pomoći da zaustavite krvarenje.

7. Očistite brijač uz pomoć fena

Posle brijanja, najteži zadatak tek sledi, a to je uklanjanje sitnih dlačica koje se zaglave između sečiva brijača. Ako uz pomoć vode i sapuna ne skinete sve dlake, upotrebite fen da ih oduvate.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group