Koliko je predigra devojkama bitna?

Mit koji se najdublje ukorenio u mozgu savremenog muškarca jeste taj da žene najviše pažnje pridaju predigri i da bez iste nema ni seksa...

Iako je predigra odnosno zavođenje ženama veoma važno, ono ipak nije najvažnije i nije preduslov vođenju ljubavi. Ako muškarac zna ispravno da povuče potrebne poteze, bez problema će mu njegova draga „dopustiti“ da preskoči predigru i pređe odmah na „glavnu stvar“.

Činjenica je da je muškarcima znatno manje potrebno da se uzbude i postanu spremni za akciju, dok ženama treba nešto malo više vremena. Takođe, kako mnoge pripadnice lepšeg pola tvrde, jedini trenutci u kojima se njihov partner trudi oko njih jeste predigra, pa zato ne žele da se iste odreknu. Kada već dođe do seksualnog čina, nakon što se muškarac „pomučio“ oko svoje voljenje, on naime jedva izdrži a da ne završi „stvar“ za tren oka.

Naime, kako najnovija istraživanja pokazuju, predigra je na drugom mestu po važnosti ženama u seksu. Na prvom, neprikosnovenom mestu, nalazi se emotivna povezanost sa osobom sa kojom se upuštaju u intimne odnose. Ukoliko ista ne postoji, ženama je u najvećem broju slučajeva teško da se prepuste fizičkom zadovoljstvu. Daleko od toga da nema devojaka koje praktikuju seks za jedno veče, bez predigre i mnogo nagovaranja, ali to je jedno veče, ovde je reč o dužoj kombinaciji.

Za razliku od muškaraca koji zaboravljaju da svet postoji kada im njihova voljena da zeleno svetlo po pitanju vođenja ljubavi, žene baš ne mogu tako lako da se isključe i prepuste uživanju. Čak i kada to najmanje žele u jednom delu njihovog mozga ostaće pitanje završetka dnevnih obaveza, što ih ako su suviše stresirane može vrlo lako odvratiti od seksa u potpunosti.

Takođe, žene u vezi veliku pažnju pridaju komunikaciji sa svojim izabranikom. Ukoliko ista ne postoji one nisu naročito motivisane za seks sa istim. U tim trenucima smatraju da su neshvaćene i osećaju se poput objekata koji služe samo jednoj svrsi. Pod komunikacijom se podrazumeva i ista u krevetu, jer od nje zavisi obostrano uživanje, dok nedostatak iste može samo dovesti do problema i raskida veze.

Ako se pogleda sa muškog aspekta isti bi hteli uvek više seksa, međutim kako žene tvrde nije bitna količina koliko kvalitet istog. Ukoliko ista ne uživa u seksu, teško joj je da ga poželi u većim dozama. Dok sa druge strane, mali broj muškaraca ima problem sa uživanjem u seksu, jer je kako se čini njihovo telo „jednostavnije skorjeno“.

Međutim, iznenađujuća je činjenica da veliki broj žena misli da nema dovoljno seksa! Ispitanice u najnovijem istraživanju priznale su da bi volele da isti praktikuju makar 3 puta nedeljno, ali da su u najvećem broju slučajeva sprečene svakodnevnim umorom, stresom, nervozom i obavezama. Ali, priznale su iste, čak i kda su najumornije, voljne su za vođenje ljubavi sa osobom koja ih ispunjava.

Perido za seks u toku dana koji je muškarcima draži jeste jutro, dok žene preferiraju kasne večernje sate. Kako bi bili uspešni u vašoj misiji da prebrodite prepreke do učestalog i kvalitetno seksa pre svega pronađite osobu sa kojom ćete se dobro razumeti i sa kojom ćete se povezati na emocionalnom nivou.

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group