Kako da odaberete savršene naočare za leto

Sunce je sve jače, a to znači da će naočare postati vaš najbolji prijatelj...

Leto i sunčano vreme volimo iz više razloga. Komotna i lagana odeća, more, otvoreni i zeleni kafići i prelepe devojke samo su neki od razloga zbog kojeg je leto najpopularnije godišnje doba. Međutim, sve je nekako lepše kada na glavu stavimo dobre i tamne naočare.

Svi vole ovaj modni aksesoar, i žene i muškarci. Pored toga što ulepšavaju naš izgled, naočare štite naše oči od štetnih sunčevih zraka i omogućavaju da tople dane bolje podnesemo.

Mi smo odlučili da vam damo nekoliko saveta koji će vam pomoći da izaberete savršene naočare za vaš oblik lica. Postoje neka pravila koja morate pratiti ako želite da odaberete dobar model.

1. Okruglo lice

Ako imate okruglo lice avijatorke ili neke druge naočare koje imaju kocakste ramove sa jačim uglovima će najviše odgovarati vašem licu.

2. Ovalno lice

Za ovalno lice je potrebno da ram vaših naočara bude širok koliko i lice, a oblik nije toliko bitan, mada se preporučuje da to budu naočare sa okruglim staklima.

3. Kockasto lice

Za ovakav tip lica, kockaste naočare sa blagim zakrivljenima će biti savršene. Izbegavajte naočare koje imaju jake geometrijske linije i uglove, trudite se da one budu zaobljene i da uglovi budu tupi i blagi.

4. Srcasto lice

Oni koji imaju lice u obliku srca treba da potraže kockaste naočare sa jakim i oštrim uglovima. Ovakav tip naočara će se najbolje uklopiti sa proporcijama vašeg lica.

5. Lice u obliku dijamanta

Svaki bolik naočara odgovara ovom tipu lica. Samo se trudite da izbegavate ekstreme, tj. previše kockaste ili okrugle naočare.

6. Trouglasto lice

Naočare sa jakim i debelim ramom koji nosi manja i obla stakla biće najbolja opcija za ovaj tip lica. Ovakve naočare će se savršeno uklopiti sa crtama vašeg lica.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group